OHAL Komisyonu her takipsizlik alanı iade etmeyecek

OHAL Komisyonu, hakkında yürütülen adli süreç sonunda takipsizlik kararı verilen her kamu personelinin göreve iade edilmeyeceğine karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Mayıs 2018 10:10, Son Güncelleme : 11 Mayıs 2018 10:14
OHAL Komisyonu her takipsizlik alanı iade etmeyecek

Ülkemizde kişiler hakkında adli ve idari süreç olmak üzere iki tedbir uygulanmaktadır.

Adli süreçte kişi hakkında Savcılık soruşturması yapılmakta, eğer iddianame düzenlenirse kişi yargılanmaktadır.

İdari süreçte ise disiplin soruşturması yapılmakta ve eğer kişi memur ise 657 sayılı Kanunda yer alan disiplin cezası uygulanmaktadır.

Kamuoyunda, Savcılık sürecinde her takipsizlik kararı alanının göreve döneceği şeklinde bir algı bulunmaktadır.

OHAL Komisyonu, bir kararında bu konuya değinmiştir.

Komisyon, AYM ve Danıştay kararlarına atıfta bulunarak KHK ile yapılan ihraç işlemlerinin adli suç ve disiplin suçu karşılığında uygulanan işlemlerden farklı bir süreç olduğuna vurgu yapmıştır.

Komisyon, KHK ile ihraçların, terör örgütleri ile milli güvenliğe karşı faaliyette bulunduğu kabul edilen diğer yapıların kamu kurumlarındaki varlığını ortadan kaldırmayı amaçlayan, geçici olmayan ve nihai sonuç doğuran bir tedbir niteliğinde olduğunu belirtmiştir.

Komisyon ayrıca, kamu görevinden çıkarma için terör örgütüyle bağın kurulmasının yeterli olduğunu belirterek "Bu değerlendirme, cezai sorumluluğun bulunup bulunmadığından bağımsız olarak sadece kamu görevinde kalmanın uygun olup olmadığı yönünden yapılmaktadır" dedi.

İŞTE KOMİSYON KARARININ İLGİLİ BÖLÜMÜ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber