OHAL Komisyonu iade kararlarını kendisi gidip teslim ediyor
OHAL Komisyonu, bir gecikme ve aksama olmaması için, iade kararlarında kendi özel araçlarıyla kurumlara tebliğ ediyor.

7075 sayılı Kanunun 10. maddesine göre, kabul kararı verilmesi halinde iki işlem yapılmaktadır.
1- Kamu görevinden, meslekten veya görev yapılan teşkilattan çıkarılan ya da ilişiği kesilenlere ilişkin başvurunun kabulü halinde karar Devlet Personel Başkanlığına bildirilmektedir.
2- Komisyonun karara bağladığı dosyaya ilişkin olarak Komisyonda bulunan tüm evrak, birinci fıkra kapsamına giren dosyalarda (kabul dosyaları) ilgilinin son görev yaptığı kurum veya kuruluşa,... diğer dosyalarda (Red) ise ek 1 inci maddeye göre husumetin yöneltileceği kurum veya kuruluşa devredilmektedir.
OHAL Komisyonu özellikle kabul dosyalarında bir gecikmeme olmaması amacıyla hem kararın DPB'ye bildirilmesini hem de dosyada dair tüm evrakın son görev yapılan kuruma devrini kendisi yapmaktadır.
Evrakların kurumlara kısa sürede intikali için OHAL komisyonuna tahsis edilen araçlar kullanılmaktadır.