Maliye Bakanlığı yer değiştirme yönetmeliğinde değişenler

Maliye Bakanlığı personelini kapsayan yer değiştirme yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Mayıs 2018 09:05, Son Güncelleme : 17 Mayıs 2018 09:08
Maliye Bakanlığı yer değiştirme yönetmeliğinde değişenler

Maliye Bakanlığı, Defterdar Yardımcıları, Merkez Saymanlıklarında Görev Yapan Saymanlık Müdürleri ve Yardımcıları, Muhakemat Müdürleri ve Yardımcıları, Muhasebe Müdürü, Malmüdürü, Saymanlık Müdürü, Emlak Müdürü, Milli Emlak Müdürü, Personel Müdürü ve bunların yardımcıları ile Defterdar emrinde görev yapan Defterdarlık Uzmanlarını kapsayan yer değiştirme yönetmeliğinde değişiklik yaptı.

Yapılan değişikliğe göre,

1- Özel sektörde çalışan eşten dolayı aranan kesintisiz son 3 yıl sigortalı çalışma şartı, genel yönetmelikte yapılan düzenlemeye paralel olarak "başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde 360 gün" şeklinde değiştirilmiştir.

2- Kapsama dahil personelin nüfusa kayıtlı olduğu ile atanamayacağı şeklindeki madde yürürlükten kaldırılmıştır. Nüfusa kayıtlı olduğu ile atama yapılmamasını düzenleyen genel yönetmelik hükmü 2016 yılı Ocak ayında yürürlükten kaldırılmıştı.

İŞTE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLERİN KARŞILAŞTIRMALI MNADDE TABLOSU

ESKİ HALİ YAPILAN DÜZENLEME
Aile birliği mazeretine dayanarak yer değişikliği personelin;

a) Kamu personeli olan eşinin, kurum içi yer değiştirme suretiyle atanma imkanının olmaması veya mevzuatı uyarınca eşin zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan bir görevde bulunması durumunda bu kapsamdaki eşin bulunduğu yere,

b) Eşlerin her ikisinin de Bakanlıkta çalışıyor olması halinde, Bakanlığın daha fazla hizmet ihtiyacı duyduğu yere,

c) Eşlerin farklı kurumda çalışıyor olması halinde kurumlar arasında gerekli koordinasyon sağlanmak suretiyle her iki kurumun da öncelikli hizmet ihtiyacının bulunduğu yere,

d) Kamu personeli olmayan eşinin, talep edilen yerde kesintisiz son üç yıl sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor olması halinde bu durumda olan eşin bulunduğu yere,

e) Milletvekili, belediye başkanı, muhtar veya noter olan eşlerinin bulunduğu yere

atanması veya yerinde bırakılması suretiyle yapılabilir.

Aile birliği mazeretine dayanarak yer değiştirme isteğinde bulunan personel, eşinin kamu kurum ve kuruluşlarında kamu personeli olarak çalıştığına veya atanmayı talep ettiği yerde eşinin kesintisiz son üç yıl sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak halen çalıştığına ya da dördüncü fıkranın (e) bendinde sayılan görevlerde bulunduğuna ilişkin belgeyi Bakanlığa ibraz etmekle yükümlüdür. Ayrıca yer değiştirme başvurusuna, evlilik durumunu kanıtlayan belgenin de eklenmesi gerekir.

MADDE 1 - 22/9/2000 tarihli ve 24178 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Maliye Bakanlığı Personelinin Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 11 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (d) bendinde ve beşinci fıkrasında yer alan "kesintisiz son üç yıl" ibareleri "başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde 360 gün" şeklinde değiştirilmiştir.
Madde 18 - Yönetmeliğe tabi personel;

a) Kendisinin veya eşinin son 20 yıl içinde nüfusa kayıtlı oldukları il ve bu il'e bağlı ilçelere,

b) Nüfusa kayıtlı olmamakla birlikte, kendisinin veya eşinin en az 15 yıl süre ile devamlı olarak ikamet ettikleri veya hizmetini olumsuz yönde etkileyecek maddi ilişkisinin bulunduğu il ve bu il'e bağlı ilçelere, atanamaz.

(Değişik fıkra: 03/04/2008 - 26836 S. R.G. Yön./12. md.) TARİHÇE Ancak, son genel nüfus sayımına göre; ekli (1) sayılı cetvelde 4, 5 ve 6 ncı bölgeler kapsamında belirlenen il merkezleri ile bunlara bağlı ilçe merkezlerinden nüfusu 50.000'i aşan yerlere, diğer bölgeler kapsamındaki il veya ilçe merkezlerinden ise nüfusu 200.000'i aşan yerlere yapılacak atamalarda yukarıdaki fıkra hükmü uygulanmaz.

Bu hükmün uygulanmasında, Büyükşehir Belediyesi olan illerde il merkezi ile Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisindeki ilçe nüfusları birlikte değerlendirilir.

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.
Madde 22 - ...

Yönetmeliğin 18 inci maddesi hükmü, Defterdar yardımcıları hakkında da uygulanır.

MADDE 3 - Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesinin son fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
Madde 25 - ...

Yönetmeliğin 18 inci maddesi hükmü, muhakemat müdürleri ve yardımcıları hakkında da uygulanır.

MADDE 4 - Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesinin son fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 5 - Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan "Yer Değiştirme Suretiyle Atanma İstem Formu" (Ek-3) ekteki şekilde değiştirilmiştir. Tıklayınız

MADDE 6 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 7 - Bu Yönetmelik hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber