MEB, yer değiştirmelerde 31 Aralık'ı esas alsa, her sene aynı soru oluşmaz

MEB, neredeyse her sene yaşayacağı sorunu, 31 Aralık'ı esas alarak bütünüyle çözmelidir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Mayıs 2018 17:13, Son Güncelleme : 17 Mayıs 2018 17:36
MEB, yer değiştirmelerde 31 Aralık'ı esas alsa, her sene aynı soru oluşmaz

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik hükümleri doğrultusunda, il içi ve iller arasında isteğe bağlı yer değişikliği işlemleri duyurularına göre yer değişikliği başvurusunda bulunmak için aranan üç yıllık hizmet süresinin hesabında 30 Eylül 2018 tarihinin esas alınmaktadır.

Ancak bu durum Sosyal Bilgiler ve Coğrafya öğretmenleri açısından mağduriyete neden olmaktadır. Çünkü 2015 yılı Ağustos atamalarında ÖABT alan sınavıyla ilgili açılan davadan dolayı Sosyal Bilgiler ve Coğrafya alanlarının atamaları gecikmiş; bu gecikmeden dolayı söz konusu alanlardaki öğretmenlerimiz kendi hatalarından veya kendi işlemlerinden kaynaklanmayan, kendi iradelerinden bağımsız gerçekleşen bu durum karşısında, iki ayı aşkın bir süre gecikmeli olarak 16 Ekim 2015 tarihinde göreve başlamak zorunda kalmışlardır.

2010 yılında KPSS'nin iptal edilmesi nedeniyle atamalar Aralık ayına kadar uzamış bu nedenle de 2013 yılında yer değiştirme döneminde yönetmelikte 15 Eylül yazmasına rağmen Öğretmenlerin 2013 İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirme Duyurusunda; "1- a. Zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan, zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan veya bundan muaf tutulan öğretmenlerden, 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 (üç) yıllık çalışma süresini tamamlayacaklar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilirler." ifadelerine yer vererek 31 Aralık 2013 tarihi esas alınmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı 2016 yılı yer değiştirme sürecinde Öğretmenlerin 2016 Yılı Yaz Tatili Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin açıklamada, "2015 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda Sosyal Bilgiler ve Coğrafya alan sınav sonuçları yargı kararı neticesinde geç açıklandığından, Sosyal Bilgiler ve Coğrafya öğretmenlerinin hizmet sürelerinin hesabında 31 Ekim 2016 tarihinin esas alınması gerekmektedir" ifadelerine yer vererek bu durumu o zaman düzeltmiş iken şimdi bu şekilde bir düzeltme bulunmamaktadır. Sosyal Bilgiler ve Coğrafya öğretmenlerimizin kendileriyle aynı dönemde atanmış bulunan öğretmenlerimize tanınan haktan faydalanamamaları hakkaniyet ve adalet ilkelerine aykırıdır.

Bu nedenle, hem 2018 yılında atanan Sosyal Bilgiler ve Coğrafya öğretmenlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için hem de tüm personelin her türlü atama ve yer değiştirme işlemlerinde hizmet sürelerinin hesabında yani il içi il ve dışı yer değiştirme, yönetici atama, sınavlara başvurma vb işlemlerde 31 Aralık tarihi esas alınarak hesaplama yapılmalı bu sorun tarihe gömülmelidir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber