Tüm Yönetmelikler Başbakanlığın İnternet Sitesinde Yayımlanacak

Bilindiği üzere, kanun, kanun hükmünde kararname, tüzük ve Bakanlar Kurulunca çıkarılmış yönetmelikler, Başbakanlıkça internet üzerinden yayımlanmaktadır. Ancak kurumlarca çıkarılan kurumsal yönetmelikleri bulmak oldukça güçtür. Örneğin kamu kurumlarının görevde yükselme veya atama ve yer değiştirme veya sicil ve disiplin amirleri yönetmeliklerini bulmak neredeyse imkansızdır. Başbakan Erdoğan yayımladığı 2004/19 sayılı Genelge ile kamu kurumlarınca çıkarılan diğer yönetmeliklerin (Başbakanlığın internet sitesinde yayımlanmayan yönetmeliklerin) 02.08.2004 tarihine kadar Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğüne iletilmesini istemiştir.

Haber Giriş : 21 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlığın yayımladığı mevzuat külliyatını görmek için tıklayın. (Not: Başbakanlığın sitesinde yayımlanan mevzuattan yararlanmak için üye olmanız gerekmektedir. Üyelik ücretsizdir.

09.06.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır

Genelge 2004/19

Kamu yönetiminin çağdaş anlayışa uygun bir yapıya kavuşturulması, Devletin vatandaşa her alanda daha çok, daha iyi ve daha süratli hizmet vermesinin sağlanması, kamu hizmetlerinin düzenli, süratli, etkin, verimli ve ekonomik bir şekilde yürütülmesinin temin edilmesi, idari yapının dinamikleştirilmesi, kırtasiyecilik, şekilcilik ve verimsizliğin azaltılması bakımından, vatandaşa doğrudan hizmet saplanan alanlarda şeffaf ve ulaşılabilir bir mevzuat sisteminin önemi açıktır.

Bu anlayışla; yürürlükte bulunanh kanun, kanun hükmünde kararname, tüzük ve Bakanlar Kurulunca çıkarılmış yönetmeliklerin, Başbakanlıkça kodifikasyonu yapılarak Mevzuat Külliyatı adı ile yayımlanmış, internet ortamında kullanıma sunulmuş ve sürekli güncel tutulmaları sağlanmıştır.

Kamuda yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında; mevzuatın önemli bir kısımını teşkil eden diğer yönetmelikler için de böyle bir çalışma başlatılmış, bakanlıklar, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, kamu kurum ve kuruluşları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca çıkarılan yönetmeliklerin envanterinin çıkarılması, ayıklanması, sadeleştirilmesi ve derlenmesi planlanmıştır.

Yapılacak olan bu çalışmaya esas olmak üzere, yönetmeliğin yürütülmesinden sorumlu kuruluş tarafından, Resmi Gazetede yayımlanmış veya yayımlanmamış yönetmeliklerin birer suretinin (gizli yönetmelikler hariç olmak üzere) disket kayıtlarıyla birlikte, (yönetmelik ismi, yayımlandığı Resmi Gazet tarih ve sayısı belirtilip listelenerek) 02.08.2004 tarihine kadar Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğüne gönderilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Recep Tayyip ERDOĞAN
Başbakan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber