Hangi halde sözleşmesini fesih eden 4/B'li 1 yıl bekleme süresine takılmaz?

Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda yer alan hüküm gereğince, 3 durumda, sözleşmesini fesih eden 4/B'li 3 yıl çalışmış olma şartına takılmaz

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Haziran 2018 18:50, Son Güncelleme : 02 Haziran 2018 12:38
Hangi halde sözleşmesini fesih eden 4/B'li 1 yıl bekleme süresine takılmaz?

SORU: İyi çalışamalar
Eşim 2 yaşından küçük çocuğun bakımını gerekçe göstererek sözleşmeli 657/4-b olarak çalıştığı kurumdan sözleşmesini fesih edecek bu durumda yeni bir sözleşmeli kadroya geçebilmesi için 1 yıl bekleme süresi işler mi?
Şimdiden teşekkürler kolay gelsin...

CEVAP:Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda yer alan hükümlere göre, sözleşmesini fesih eden 4/B'li bir yıl boyunca yeniden 4/B'li olarak çalışmamaktadır.

Ancak, esasların Ek 1. maddesine göre, 1 yıl bekleme şartına tabi olmaksızın sözleşmesini fesih edebilecek olan 4/B'liler şu şekildedir:

a) Kısmi zamanlı veya proje süresi ile sınırlı çalışanlardan,

b) Ek 4 üncü madde çerçevesinde unvan değişikliği yapanlardan,

c) Eş veya sağlık durumu nedeniyle yer değişikliği talebinde bulunmakla beraber; geçiş yapacağı hizmet birimi bulunmaması, birim bulunmakla beraber o birimde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunmaması veya en az bir yıllık fiili çalışma şartını karşılayamaması nedenlerinden herhangi birine bağlı olarak, Ek 3 üncü maddenin (b) veya (c) bendi hükmü kendilerine uygulanamayanlardan,

tek taraflı feshedenler, bir yıllık süre şartına tabi tutulmadan yeniden istihdam edilebilmektedir.

DEĞERLENDİRME

Yukarıda sayılan maddeler arasında "küçük yaştaki çocuklara" dair özel bir düzenleme yer almamaktadır. Bu nedenle eşinizin, 2 yaşından küçük çocuğa bakmak için sözleşmesini fesih etmesi halinde, 1 yıl boyunca hiçbir kamu kurumunda 4/B statüsünde sözleşmeli olarak istihdam edilemez.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber