İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlık Bakanlığı, 2018/4 KPSS'de yerleşenler için tedbir alacak mı?

Sağlık Bakanlığı Nisan ayı içinde 2018/4 KPSS tercih sonuçlarını açıklamıştı. Şimdi ise 2018/5 KPSS tercihlerini açıklayacak. Peki Bakanlık biraz zahmete girip, 2018/4'te yerleşenlerin tekrar başvurmaması için bir tedbir alacak mı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Mayıs 2018 10:04, Son Güncelleme : 30 Mayıs 2018 11:58
Sağlık Bakanlığı, 2018/4 KPSS'de yerleşenler için tedbir alacak mı?

Hatırlanacağı üzere, Sağlık Bakanlığı 2018/4 KPSS tercihleriyle, 9 bin adayın yerleştirmesini yapmıştı. Bu adayların görev yerlerine başlama süreçleri devam ediyor.

Bakanlık 2018/4 KPSS tercihleri ile yerleşenlerin atama işlemleri devam ederken, 2018/5 ile 18 bin sağlık personeli alacağını duyurdu. İlan 31 Mayıs 2018 tarihinde yayımlanacak.

Ancak, Bakanlığın aynı adayların tekrar tekrar yerleşmesinin önüne geçmek için bir tedbir alması gerekiyor.

Bundan tam 6 yıl önce bu yönde bir tedbiri Tarım Bakanlığı almıştı. Bakanlığı, bir önceki yerleştirmede yerleşen adayların T.C. No'larını ÖSYM'ye bildirmiş ve bu kişilerin tekrar başvurmasının önüne geçmişti. Tıklayınız.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel müdürü Süleyman İslamoğlu'nun da azıcık bir zahmete girip biraz personelini çalıştırması ve gerek 2018/4 KPSS tercihlerinde yerleşenleri gerekse de hali hazırda sözleşmeli olarak çalışıp da 3 istisna kapsamına girmeyenlerin 2018/5 KPSS tercihlerini başvurmasını engelleyecek bir tedbir alması gerekmektedir.

Sadece biraz gayret ve emekle, yüksek puanlı adayların, kadroların boş kalmasına neden olan adayların tekrar tekrar yerleşmesinin önüne geçmek mümkün. Yeterki istenilsin!

İşte bir üyemizden whatsapp hattımıza gelen sitem:

Merhabalar kolay gelsin.
Sağlık Bakanlığının KPSS ile yapmış olduğu alımlarda tercih verip yerleşenler keyfi sebeplerden dolayı yerleştikleri kadrolara gitmeyip sonraki atamalarda tekrar tercih verip tekrar yerleşmekteler. Bunun sonucunda hem gitmedikleri kadrolar boş kalıp personel açığı devam ediyor hem sistem adeta kandırılıp aksatılıyor hem de sözkonusu kişiler istedikleri şehir olana kadar istedikleri kadar tercih verdikleri için o kadrolara girmeyi bekleyen binlerce atanamayan sağlıkçı yerleşememiş oluyor. Sağlık Bakanlığı atanan kişilerin tekrar atanmasının önüne geçeceği yasal bir düzenlemesi yoktur ve bu sistem eksikliği yüzünden personel açıkları kapanmamış olmasına ve atamalardaki yığılmanın erimemesine sebep oluyor.
Atanamayan 400 bin sağlıkçı olarak sizlerden ricamız bu önemli konuyu sayfanıza haber olarak taşımanız ve 2018/5 alımının kılavuzuna yetişmesine ön ayak olmanızdır.
Etkili bir iletişim kanalı olmanızdan dolayı sizlere güveniyoruz ve haberlerinizi merakla takip ediyoruz.
İyi çalışmalar dileriz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber