Dinlenme tesisi ve misafirhane ücretleri, tüm kamu personeli için eşitlendi

Tüm kamu personeli için dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, spor tesislerinden yararlanma ücretleri eşitlendi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Mayıs 2018 10:11, Son Güncelleme : 31 Mayıs 2018 12:01
Dinlenme tesisi ve misafirhane ücretleri, tüm kamu personeli için eşitlendi

19 OCAK TARİHLİ TEBLİĞ DEĞİŞTİRİLDİ

31 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazetede, 19 Ocak'ta yayımlanan 2018-3 Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ'de değişiklik yapıldı.

DİĞER KURUM PERSONELİ YÜZDE 25 FARK VERİYORDU, KALDIRILDI

Daha önceki düzenlemeye göre, bir kamu personeli başka bir kuruma ait dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, spor tesislerinden yüzde 25 fark vererek yararlanabilmekteydi.

Yapılan düzenlemeyle, yüzde 25'lik fark kaldırılmıştır.

8. maddenin (c) bendinde yer alan "Diğer kurum ve kuruluşların personeli ve emeklileri ile bunların eşleri, üstsoy ve altsoylarına, kurum personeli için belirlenen tarifenin %25 fazlası uygulanır." şeklindeki düzenleme "Diğer kurum ve kuruluşların personeli ve emeklileri ile bunların eşleri, üstsoy ve altsoylarına, kurum personeli için belirlenen tarife uygulanır." olarak değiştirilmiştir.

MİLLETVEKİLLER İÇİN DE BENZER DÜZENLEME YAPILDI

Yapılan bir başka düzenlemeyle de TBMM üyeleri ile bu üyeliği sona erenlere de, kurum personeli için belirlenen tarife uygulanacaktır.

İŞTE ESKİ DÜZENLEME

(8) Bir kurum veya kuruluşun eğitim ve dinlenme tesisleri, misafirhane, kreş ve çocuk bakımevlerinden yararlandırılan;

a) O kurum ve kuruluşun emeklisi ile o kurum ve kuruluşun personelinin veya emeklisinin eşleri, üstsoy ve altsoylarına, kurum personeli için belirlenen tarife uygulanır.

b) Sosyal tesisi bulunmayan kamu kurumları personeline, diğer kamu kurumlarının Türkiye genelindeki sosyal tesislerinde, bu kurumların kendi personeli için uyguladığı tarife uygulanır.

c) Diğer kurum ve kuruluşların personeli ve emeklileri ile bunların eşleri, üstsoy ve altsoylarına, kurum personeli için belirlenen tarifenin %25 fazlası uygulanır.

İŞTE YENİ DÜZENLEME

MADDE 1 - 19/1/2018 tarihli ve 30306 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğ (Sayı: 2018-3)'in 7 nci maddesinin sekizinci fıkrası aşağıdaki şekilde, onbirinci fıkrasında yer alan "uygulanabilir" ibaresi "uygulanır" olarak değiştirilmiştir.

(8) Bir kurum veya kuruluşun eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi ve benzeri sosyal ve destek amaçlı tesislerinden yararlandırılan;

a) O kurum ve kuruluşun emeklisi ile o kurum ve kuruluşun personelinin veya emeklisinin eşleri, üstsoy ve altsoylarına, kurum personeli için belirlenen tarife uygulanır.

b) Diğer kurum ve kuruluşların personeli ve emeklileri ile bunların eşleri, üstsoy ve altsoylarına, kurum personeli için belirlenen tarife uygulanır.

c) Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve bu üyeliği sona erenler, dışarıdan atanan bakanlar ile bunların eşleri, üstsoy ve altsoylarına, kamu kurum ve kuruluşlarının Türkiye genelindeki sosyal tesislerinde, bu kurum ve kuruluşların kendi personeli için uyguladığı en uygun tarife uygulanır ve en uygun şekilde yararlanmaları sağlanır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber