Adalet Bakanı: OHAL Komisyonu takipsizlik kararlarına öncelik verecek, kararlar açıklanacak

Gaziantep'te seçim çalışmalarına katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, OHAL Komisyonunun takipsizlik kararlarına öncelik vereceğini belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Haziran 2018 13:24, Son Güncelleme : 02 Haziran 2018 15:07

Gaziantep'te seçim çalışmalarına katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, OHAL Komisyonuyla ilgili önemli açıklamalar verdi:

Soru: Ohal Komisyonu çalışmaları hangi aşamada

Abdulhamit Gül: OHAL Komisyonu bir kaç ayda kendi kurumsal yapısını kurdu. Yaklaşık 200 personel istihdam etti. Tüm iddiaları araştırmak üzere tüm kamuyla entegre olacak sistemi kurdu.

Şimdi haftada 1000 civar kararı veriyor. Bu sayıyı da yakın zamanda aşacak. (Memurlar.net sitesinde 15 Mayıs'ta yer alan haberde komisyonun haftalık 1100 karar verme aşamasına geldiine dikkat çekilmişti)

Takipsizlik kararı alıp da OHAL Komisyonunda bekleyen dosyalar var. Eğer savcı takipsizlik vermişse, OHAL komsiyonu bunlara öncelik vererek, bu kararları alacak ve çok yakın zamanda bu kararların artacağını düşünüyoruz.

İlgili kişiler postayı beklemeden müracaat ettikleri sistem kendilerine açılacak. Böylece kararı olumlu veya olumnsuz görebilecek. Bu karar yakın zamanda bir iki gün içinde devreye alınacak. (Memurlar.net sitesinde 7 Mayıs'ta yayımlanan haberde, kararların komsiyonun web sitesinde yayınlanması talebi gündeme getirilmişti.)

Yaş ile kuruyu asla yanmasın. FETÖ'yle mücadelenin en tehlikelisi herkesi FETÖ'cü yaparsanız yaş ile kuruyu biraraya koyarsanız bu mücadele olmaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber