Üst Düzey kadrolara yapılacak atamalara ilişkin kararnameler, Cumhurbaşkanında beklemeye devam ediyor

Haber Giriş : 27 Nisan 2003 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üst Düzey kadrolara yapılacak atamalara ilişkin kararnameler, Cumhurbaşkanında beklemeye devam ediyor

Atamalar konusunda ortaya çıkan iddiaların aksine, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de birçok kararnameyi imzalamadığı belirtiliyor. Hükümet tarafından hazırlanan ve geçen dönemlere oranla sayıları bir hayli düşük olan kararnamelerin önemli bir kısmı Sezer tarafından ya reddedildi ya da bekletiliyor. Bu durumun, bazı öncelikli konularda işlerin aksamasına yol açtığı da belirtiliyor.

Hükümetin kadrolaştığı iddialarına cevap veren Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de konuya açıklık getirdi. Yeni Şafak'ın sorularını cevaplandıran Şahin, "Devlet Personel Başkanlığı bana bağlıdır. Kadrolaşma yapacaksam ben yaparım. Ama kadrolaşma yapılmadı. Geçmiş hükümetler döneminde yapılan atamalara baksınlar. Bunlar hiç gündeme gelmiyor. Bizim yaptığımız atamalar devede kulaktır. CHP milletvekilleri soru önergesi versin, kimin nereye atandığını tek tek bildireyim. Birtakım üst düzey yönetimde bazı değişiklikler yapılmıştır. Her bakan kendi çalışma kadrosunu tabii ki kuracaktır. Ama bu kesinlikle tasfiye olarak görülmemelidir. Alt kademe bürokraside değişiklik yapılmamıştır" dedi.

Hukuka aykırı atama olmadı
Devlet Personel Başkanlığı'nın yanısıra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kendisine bağlı olduğunu hatırlatan Şahin, "Vakıflar Genel Müdürü, kendisinin talebi üzerine Başbakanlık danışmanı yapıldı. Gençlik ve Spor Genel Müdürü de Başbakanlık müşaviri yapılırken, yerine vekaleten atama yapılmıştır. Devlet Personel Başkanı ise hâlâ görevinin başındadır" diye konuştu.

Şahin, konunun MGK'da gündeme getirileceği yolundaki haberler üzerine de, "Bizim bu konuda hiçbir sorunumuz yok. Nerede gündeme getirilirse getirilsin gereken açıklamaları net olarak yaparız. Yaptığımız atamalarda hiçbir hukuka aykırılık yoktur. Eğer hukuka aykırı olduğu ispat edilen bir atama olursa, bunu hemen iptal ederiz" dedi.

Şahin, geçmiş hükümetler döneminde yapılan atamaları da araştırdıklarını belirterek, "Konuyla ilgili olarak kamuoyunu aydınlatmaya yönelik geniş bir açıklama yapacağız" diye konuştu.

Veto edilen kararnameler var
Başbakan Yardımcısı Şahin bütün atama kararnamelerinin Cumhurbaşkanı'na sunulduğunu hatırlatarak, "Yaptığımız atamalar, Cumhurbaşkanı'nın onayından geçmiştir. Cumhurbaşkanı'nın veto ettiği pekçok kararname de bulunmaktadır" diye konuştu.

Bu arada, halen çok sayıda kararnamenin de Cumhurbaşkanlığı'nda bekletildiği ve atama yapılması gereken kurumlardaki çalışmalarının aksadığı da öğrenildi.
Habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber