İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

OHAL Komisyonu, kabul ve ret bilgisini de açıklamaya başladı

OHAL Komisyonu, başvuru sahiplerinin, eğer karar verilmiş ise kararın Kabul veya Ret olup olmadığı bilgisinin internet sitesinden açıklayacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Haziran 2018 16:27, Son Güncelleme : 06 Haziran 2018 18:30
OHAL Komisyonu, kabul ve ret bilgisini de açıklamaya başladı

OHAL Komisyonu bugüne kadar, takip sistemi üzerinden giriş yaptıktan sonra "Başvurunuzun incelemesi devam etmektedir." ya da "Başvurunuz hakkında verilen karar ilgili kuruma gönderilmiştir." bilgilerine sunmaktaydı. Yapılan yeni düzenlemeye göre, başvuru açısından karar verilmiş ise verilen kararın 'KABUL veya RET' olup olmadığı hakkında da bilgi edinebilecektir.

İŞTE OHAL KOMİSYONUNUN AÇIKLAMASI

OLAĞANÜSTÜ HAL İŞLEMLERİ İNCELEME KOMİSYONU
BAŞVURU TAKİP SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU
(6 Haziran 2018)

Komisyon kararları, 7075 sayılı Kanunun 10 uncu ve Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonunun Çalışmasına İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğinin 15 inci maddesi uyarınca kişilerin en son görev yaptıkları kurumlara gönderilmekte ve bu kurumlar tarafından başvurucuya tebliğ edilmektedir.
Komisyon internet adresi üzerinden hizmet veren başvuru sorgulama sisteminde başvurucular, https://ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr internet adresinde var olan takip sistemi üzerinden giriş yaptıktan sonra "Başvurunuzun incelemesi devam etmektedir." ya da "Başvurunuz hakkında verilen karar ilgili kuruma gönderilmiştir." bilgilerine erişilebilmekteydi.

Buna ilave olarak sistemde yapılan yeni düzenleme neticesinde, başvurucular, Komisyona yapılan başvuruların safahatı ile başvuru açısından karar verilmiş ise verilen kararın 'KABUL veya RET' olup olmadığı hakkında da bilgi edinebilecektir.

Komisyon kararları tebliğ edilmek üzere kişilerin en son görev yaptığı kurumlara ivedilikle elden teslim edilmektedir. Başvurusu kabul edilen kişilerin atama işlemleri, ilgisine göre Devlet Personel Başkanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber