Emniyet personelinin bölge hizmet sürelerinde tek maddelik düzenleme

Emniyet Genel Müdürlüğü, atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde, bölge hizmet süreleri için tek maddelik bir değişiklik yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Haziran 2018 09:20, Son Güncelleme : 07 Haziran 2018 09:24
Emniyet personelinin bölge hizmet sürelerinde tek maddelik düzenleme

Emniyet Genel Müdürlüğü, kapsamında, emniyet hizmetleri sınıfında görevli her derecede ve rütbedeki personelin olduğu yönetmelikte, tek maddelik bir değişiklik yaptı.

Yapılan değişiklik şu şekildedir:

"Madde 1- 6/8/1992 tarihli ve 92/3393 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 42 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 28 inci maddesinin (Ç) fıkrası kapsamında görevlendirilen personelin görevlendirildiği yerlerde çalıştığı süreler, 23 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendinde düzenlenen ikinci bölgenin (F) alt bölgesi için belirlenen süre esas alınmak suretiyle ikinci bölge hizmet süresinden sayılır."

Değişikliğin atıfta bulunduğu 375 sayılı KHK'nın 28. maddesinin (Ç) bendi, sınırötesindeki görevlendirmeye ilişkin olup şu şekildedir:

"Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personel (işçiler dahil), Türkiye Büyük Millet Meclisi kararlarına dayanılarak Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin gönderilmesine karar verilen ülkelerde geçici olarak görev yapmak üzere görevlendirilebilir."

Yine değişikliğin atıfta bulunduğu yönetmeliğin 23-1/b bendi, 1 ve 2. bölgeler itibariyle hizmet sürelerini göstermektedir. 1. bölge illeri genelde batı, 2. bölge ise doğu hizmeti olarak adlandırılmakta ve doğu hizmetindeki il ve ilçeye göre 2 ila 7 yıl arasında zorunlu hizmet süresi bulunmaktadır.

DEĞERLENDİRME

Yapılan düzenlemeyle, TBMM kararına dayanılarak yurtdışına görevlendirilen Emniyet personelinin, buradaki hizmet sürelerinin; doğuda en zor yer olarak gösterilen Van Bahçesaray, Tunceli Ovacık, Pülümür, Hozat, Mazgirt, Nazımiye, Şırnak Beytüşşebap, Mardin Dargeçit, Derik, Mazıdağı, Savur, Hakkari Çukurca'daki hizmet ürsiyle aynı görülmüştür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber