İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

OHAL Komisyonu kararı tebliğ edilmeyenler ne yapmalı?

OHAL Komisyonu kararları bazı kamu kurumlarında işbilmez memurlar nedeniyle personele tebliğ edilmemektedir. Peki bu halde ne yayılmalı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Haziran 2018 10:08, Son Güncelleme : 13 Haziran 2018 13:57
OHAL Komisyonu kararı tebliğ edilmeyenler ne yapmalı?

SORU: YÖK'te akademik personel iken ihraç edilmiş morbeyin mağduruyum. OHAL komisyonu tarafından göreve iade edildim, YÖK farklı bir üniversitede göreve başlatı. Ohal komisyonu kararı yani iade olacağım bilgisi tarafıma tebliğ edildi fakat karar metni denilen yazı tebliğ edilmedi. Önceki üniversitemden bu yazıyı istediğimde veremeyeceklerini söylediler. YÖK'ten talep etmem söylendi en son. YÖK de biz kurumunuza yolladık oradan isteyin diyor. Bu kararı nasıl alabilirim?

CEVAP: Ne yazıkki uygulamada kamu kurumlarında çalışan memurlar, çok fazla sorun çıkarabilmektedir.

Siz önerilerimiz şu şekildedir:

1- 7075 sayılı Kanunun 10. maddesi gereğince, akademik personel için komisyonun kabul kararları YÖK'e, diğer personel için ise Devlet Personel Başkanlığına bildirilmektedir. Yine aynı madde gereğince, OHAL Komisyonu, başvuruyu olumlu veya olumsuz sonuçlandırdıktan sonra tüm evrakları en son görev yapılan kuruma gönderilmektedir. Diğer taraftan, YÖK ve DPB de, atama teklifleri sonrasında, komisyon kararlarını muhtemelen atamanın yapıldığı kamu kurumuna bildirmketedir. Zira bu evraklar kişinin özlük dosyasına da konacaktır.

2- Bu bağlamda, 4982 sayılı Kanun uyarınca, YÖK'e veya atamanızın yapıldığı kuruma başvurmanız ve 15 işgünü içinde kabul evrağını talep etmeniz gerekmeketdir. Bu başvuruyu BİMER üzerinden yapmanız daha uygun olacaktır. Zira daha başvurduğunu da belgelemeniz gerekecektir. Şu şekilde bir dilekçe yeterlidir.

"OHAL Komisyonunun tarafıma ait ... sayılı kararının bir örneğinin 4982 sayılı Kanun uyarınca 15 işgünü içinde tarafıma iletilmesini talep ediyorum."

3- Kamu kurumları 15 işgünü içinde cevap vermezse, önceki başvurunuzun bir örneğiyle birlikte, http://www.bedk.gov.tr/KurulaBasvuru.aspx adresindeki açıklamaları okuyarak Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna başvurabilirsiniz. Bu kurul, başvurunuzu kabul edecektir.

Keşke bunların hiçbiri olmasaydı da, OHAL Komisyonu, kararları, kendi web sitesinden açıklasaydı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber