İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Boş derse giren nöbetçi öğretmene hangi halde ücret ödenir?

MEB'in BİMER üzerinden verdiği cevaba göre, nöbetçi öğretmenin dersi okutması halinde ders ücreti verilmesi, sadece süküneti sağlamak üzere derste bulunması halinde ise ek ders ücreti verilemeyeceği belirtildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Haziran 2018 00:01, Son Güncelleme : 13 Eylül 2018 14:08
Boş derse giren nöbetçi öğretmene hangi halde ücret ödenir?

"Okullarda boş geçen dersler nasıl doldurulur?" başlıklı detaylı dosyada; "Boş geçen derslere pedagojik açıdan o dersin branş öğretmenin girmesi gerekmektedir. Bu da boş geçen derslere telafi programı hazırlamakla mümkün olacaktır. Boş geçen dersler sorunu en kısa sürede ve pedagojik açıdan çözmenin pratik yolu ise boş geçen derslere okuldaki tüm öğretmen ve idarecilerin ücret onayları ful alınarak ders ve ek ders saatlerini dolduramayan uygun branş ve durumdaki yönetici ve öğretmenin o derse girmesi ve dersi işlemesi karşılında ek ders ücreti ödenmesi ile çözümlenecektir." açıklamasına yer verilmişti..

Bu bağlamda BİMER üzerinden yapılan başvuruya Başbakanlık Bilgi İletişim Merkezi BİMER) aşağıdaki cevabı vermiştir.

"Bu çerçevede nöbetçi öğretmenlerin okuttukları derslerin, ders okuttukları sınıflarda o günler için yürütülmesi öngörülmüş olan müfredatı aynı şekilde uygulamaları şartıyla, o hafta içinde okuttukları derslerle birlikte öncelikle aylık karşılığında olmak ve haftada azami alabilecekleri ek ders saati aşılmamak üzere ek ders ücreti karşılığında değerlendirilmesi gerekmektedir.

Ancak nöbetçi öğretmenlerin, ders okutmaksızın salt öğretmeni bulunmayan sınıfların sükunetini sağlamak üzere sınıfta bulunmalarının bu kapsamda değerlendirilemeyeceğinin de bilinmesi gerekmektedir."

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber