Göreve iade edilen akademisyenlere güvenlik soruşturması saçmalığı

Bazı üniversiteler Başbakanlık OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu tarafından iade edilenlere güvenlik soruşturmasına tabi tutarak mağduriyet üstüne mağduriyet yaratıyorlar

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Haziran 2018 10:02, Son Güncelleme : 26 Haziran 2018 10:38
Göreve iade edilen akademisyenlere güvenlik soruşturması saçmalığı

.

Soru : Merhaba, Morbeyin mağduru akademisyen olarak iade KHKsı çıkmadığı için Ohal komisyonunca iade edildim. Yök atamamı yaptı. Ancak atandığım üniversite güvenlik soruşturması formu istedi. Yeniden guvenlik sorusturması yapacaklarıni soylediler. Bazı universitelerse yapmadan direkt başlatmiş. Aylarca sürecek bir işlem söz konusu tekrar tekrar magdur ediliyoruz. Haberleştirebilir misiniz? Ne yapmamız gereklidir?

Yukarıda tarafımıza ulaştırılan soruda görüleceği üzere morbeyin mağduru bir akademisyen bazı üniversitelerin gecikmesi sebebiyle iade KHK'sına yetişemedi. Dolayısıyla bu kişinin Başbakanlık OHAL Komisyonu tarafından yapılan itiraz başvurusu değerlendirilerek göreve iadesi uygun görüldü ve konu Yükseköğretim Kuruluna üniversitesinin belirlenmek üzere bildirildi.

Ancak, Yükseköğretim Kurulu tarafından üniversite tespiti yapılan akademisyenlerle ilgili olarak bazı yükseköğretim kurumları tarafından "morbeyin" olayı yüzünden yıllardır yaşadıkları mağduriyetler yetmezmiş gibi bu kişiler bir de güvenlik soruşturmasına tabi tutmaktadır.

Morbeyin olayı yüzünden suçsuz yere terörist muamelesi gören bir kişiye yeniden güvenlik soruşturması yaptırarak aylarca bekletmek hangi mantığa sığmaktadır !

Hiçbir yasal dayanağı olmayan, bize ulaşan bu mağduriyeti yaratan ilgili üniversitenin konuya dikkatle eğilmeye ve insanları bir nebze olsun anlamaya davet ediyoruz!!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber