OHAL Komisyonu, Bylock dahi olsa, davası devam eden dosyaları karara bağlamamalı! İşte örnek olay

OHAL Komisyonu, Bylock listesinde olduğu için yargılaması devam eden dosyayı görüşmüş ve ret kararı vermiştir. Ancak karadan iki hafta sonra ilgili kişi ağız ceza mahkemesindeki yargılamada beraat etmiştir. Bu dosya, komisyonun kovuşturması devam eden dosyaları incelerken acele etmemesi gerektiğini göstermektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Haziran 2018 14:55, Son Güncelleme : 28 Haziran 2018 12:15
OHAL Komisyonu, Bylock dahi olsa, davası devam eden dosyaları karara bağlamamalı! İşte örnek olay

Bir üniversitede çalışan araştırma görevlisi, WiFi'yi ortak kullandığı için Bylock kullandığı gerekçesiyle ihraç edilmiştir.

Araştırma görevlisi görevinden ihraç edildi ve 1 yıl hapis yattı.

Ama BTK'dan gelen detaylı rapor sonrasında, Bylock programını indirmediği ortaya çıktı ve Savcılık beraatini istedi, Ağır Ceza Mahkemesi de beraatine karar verdi.

Ancak OHAL Komisyonu yargılama devam ederken, başvurucunun dosyasını değerlendirmeye aldı ve ret kararı vererek dosyayı karara bağladı.

Şuan için bu araştırma görevlisi, hakkındaki tek delil Bylock olmasına ve bu suçlamadan beraat etmesine rağmen, OHAL Komisyonunun dosyayı öne çekmesinden dolayı mağdur olmuştur.

Başvurucunun şuan yapabileceği tek şey idare mahkemesinde dava açmaktır. Umarız idare mahkemesi açılacak YD istemli davada, daha fazla mağduriyete imkan tanımadan dosyayı ivedi olarak inceler

İŞTE OHAL KOMİSYONU KARARI

İŞTE AĞIR CEZA MAHKEMESİ KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber