ALES Mağdurları Çözüm Bekliyor

Geçen yıla kadar LES'ten 50 puan alanlar akademik kadrolara başvurabiliyordu. Sınav kılavuzunda da LES puanlarının 2 yıl boyunca geçerli olduğu belirtilmekteydi. Ancak ALES'e dönüştürülmüş LES puanları, bir çok adayı mağdur edebilecek durumdadır. Memurlar.net forumunda, bir kaç haftadır, sorunu dile getiren ve çözüm bulmaya çalışan üyelerimiz, ortak bir dilekçe hazırladılar. Çözüme katkı sağlamak isteyen ve mağdur olabilecek tüm ziyaretçilerimizi bu girişime destek vermeye çağırıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Mayıs 2007 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

memurlar.net'in notu: Aşağıdaki dilekçe v for vendetta rumuzlu üyemizce hazırlanmıştır. Konu hakkında detaylı bilgi için 55 sayfa görüşün yazıldığı ve toplam okunma sayısı 17 bini bulan "Dönüştürülen LES puanları akademik kadrolara başvuruda kullanılabilmeli!!!" başlığına bakılabilir.

.... ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ'NE,

İlçe-Şehir

.... Üniversitesi'nde yüksek lisansını bitirmek üzere olan ve akademik kadro bekleyen bir öğrenciyim. Lisansüstü eğitimime devam etmek ve Araştırma Görevlisi kadrosuna atanabilmek için, LES Aralık 2006 sınavına girdim ve 50 puan aldım. Bu puan benim doktora öğrenimime ve akademik kadrolara başvurmama yettiği için ve LES'ten alınan yeterli puanların 2 yıl geçerliliği olduğuna dayanarak, Nisan'da yapılan ALES'e girmedim.

ALES yapılana kadar ÖSYM'nin resmi sitesinde ve ulusal gazetelerde ?halen geçerliliği olan LES puanlarının ALES puanlarına dönüşümü daha sonra açıklanacaktır? ibaresi yer almıştır. Ancak bu süre zarfında dönüşüm tablosu açıklanmamış, sadece ALES baraj puanının 70 olduğu belirtilmiştir. Mayıs ayında ALES'e dönüştürülmüş puanlar açıklandığında, benim puanım 60'a denk geldi ve akademik kadrolar için şart koşulan 70 puan barajının altına düştü. Buna göre, LES ile akademisyenlik için bana yeterli olan 50 puan, bu sınavın 2 yıl geçerlilik süresi dolmadığı halde, 4 ay sonra yapılan ALES'te belirlenen taban puanını geçemedi ve beni mağdur durumda bıraktı. Oysa mantıken ve hukuken, LES'ten 2 yıl geçerlilik taşıyan ve akademik kadrolar için yeterli olan puanımın, anayasamız tarafından korunan ?hukuken kazanılmış hakların geri alınamayacağı? ilkesinden hareketle, halen geçerli olması gerekmektedir.

Bazı üniversiteler şimdi ALES puanlarını baz alarak, bazıları da halen geçerliliği olan LES puanlarına göre kadro ilanlarında bulunmaktalar, ancak üniversiteler arasındaki bu eşitsiz durum, ortada kazanılmış bir hak olmasına rağmen beni yine mağdur durumda bırakmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğu gerçeğinden hareketle, 2006 yılından itibaren 2 yıl süre ile akademik atamalar için yeterli olan LES puanımın, süresi doluncaya kadar Ege Üniversitesi'nde akademik kadroya atanmada geçerli kabul edilmesi ve kazanılmış bir hakkım olmasına rağmen ortaya çıkan mağduriyetimin giderilmesi hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim. Saygılarımla.

Ad/Soyad

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber