Memur, personel servis sorumlusu olarak görevlendirilebilir mi?

Devlet memurları, Kamu Kurum ve Kuruluşları Personel Servis Hizmet Yönetmeliğinde yer alan hükümler uyarınca servis sorumlusu olarak görevlendirilebilmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Ağustos 2018 10:04, Son Güncelleme : 26 Temmuz 2018 18:53
Memur, personel servis sorumlusu olarak görevlendirilebilir mi?

SORU: Merhabalar, 657'ye tabi devlet memuruyum. İşe gidip gelirken kurumun servislerinden yararlanıyoruz. İdare beni servis sorumlusu olarak görevlendirdiğini resmi yazı ile tebliğ etti. Servis sorumluluğu diye bir görevlendirme olur mu? Bu sorumlunun görevleri nelerdir? Hukuki bir zemini var mı?

CEVAP: Kamu Kurum ve Kuruluşları Personel Servis Hizmet Yönetmeliği'nin "Personel servis hizmeti bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının sorumluluğu" başlıklı 10. Maddesi aşağıdaki şekildedir.

"Personel servis hizmetinin ilgili kanunlar ve bu Yönetmelik hükümlerine uygun bir şekilde düzenlenmesinden ve çalıştırılmasından ilgili kurumun en üst amiri veya yetkilendireceği personel sorumludur.

Kamu kurum ve kuruluşları, personel servis hizmetleri ile ilgili olarak trafik komisyonlarının kararlarına uymakla yükümlüdür.

Kamu kurum ve kuruluşu, servis hizmetlerindeki aksaklıkları ve kural dışı hareketleri tespit ederek sözleşmesinde belirlediği ceza ve yaptırımları uygular, ayrıca hizmeti sürdüren taşımacının bağlı olduğu meslek odasına bildirir. Bu odalar, ilgililer hakkında kendi mevzuatınca disiplin işlemlerini bir ay içinde yapar ve sonucu ilgili kurum veya kuruluşa bildirir"

Kamu kurum ve kuruluşları personel servis hizmetinin ilgili kanun ve yönetmeliğe uygun olarak yürütülmesini denetlemek ve kuraldışı hareketlerde gerekli yaptırımları uygulamak zorundadır. İdare tarafından servis hizmetinden yararlanan bir memurun servis sorumlusu olarak görevlendirildiği durumlarda görevin tanımının da yapılması yerinde olacaktır. Ancak görevlendirme yazısında her hangi bir görev tanımı yoksa da servis hizmetinin yürütülmesi sırasında ilgili mevzuata aykırı hareketlerin bildirilmesi şeklinde bir görev anlaşılabilir. Zira idare, servis hizmetlerindeki aksaklıkları ve kuraldışı hareketleri ancak memur eliyle kontrol edebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber