İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İŞKUR'a başvuran 10 bin aday, Bakan Hanımı mı bekliyor?

İşkur'un 2 bin 219 kişilik personel alım ilanına başvuranlar 28 gündür bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Ağustos 2018 14:11, Son Güncelleme : 01 Ağustos 2018 12:17
İŞKUR'a başvuran 10 bin aday, Bakan Hanımı mı bekliyor?

İŞKUR, 21 Haziran'da yayımlandığı ilanla, 1.141'i İş ve Meslek Danışmanı, 1078'i Büro personeli olmak üzere, toplam 2 bin 219 personel alacağını duyurdu. Tıklayınız.

Başvurular, 25 Haziran ila 4 Temmuz arasında, İŞKUR'un internet sitesi üzerinden online olarak alındı.

İlan metine göre, büro personeli alımı KPSS sınav puanına göre, İMD alımı ise yapılacak sözlü sınav sonucuyla belirlenecekti.

Ancak, internet üzerinden başvuru yapan İş ve Meslek Danışmanı adaylarının sertifikasının olup olmadığı denetlenmedi sadece beyana bakıldı.

Aradan 28 günlük süre geçmesine rağmen ne büro personeli sonuçları ne de İş ve Meslek Danışmanı alımında sözlüye girecek aday listeleri yayımlanmamıştır.

Adaylara söylenen 2 husus bulunmaktadır:

1- Listeler hazır, iki haftadır Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un imzası bekleniyor.

2- İMD alımında, ilan metnine, "Son başvuru tarihinde, belge tesliminde ve hizmet sözleşmesi imzalanması sırasında geçerli İş ve Meslek Danışmanlığı Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak." şeklinde özel bir düzenleme yazdılar. SAUSEM'in sertifika sonuçlarını ilan etmesi bekleniyor.

Özetle adaylar, sonuçların bir an önce ilan edilmesini, önlerine bakmayı, hayatlarını planlamayı bekliyor. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un dikkatine sunuyoruz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber