İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

65 yaşını geçen başdanışman ataması olabilir mi?

5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kanununa göre, 65 yaş haddini geçenlerin, başdanışman olarak atanması mümkün değildir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Ağustos 2018 16:13, Son Güncelleme : 01 Ağustos 2018 17:43
65 yaşını geçen başdanışman ataması olabilir mi?

31 Temmuz tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Hasan BÜYÜKDEDE Cumhurbaşkanı başdanışmanı olarak atanmış, akabinde de bakan yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.

Büyükdede, 1949 doğumlu görünmektedir. Dolaysıyla 69 yaşındadır.

5510 sayılı Kanununa göre, 65 yaş haddini geçenlerin yeniden atanmasına imkan veren bir kaç düzenleme bulunmaktadır.

Örneğin öğretim üyeleri için 2547 sayılı Kanunun 30. maddesinde yaş hadinin 75 olduğuna dair özel düzenleme bulunmaktadır. Yine doktorlar için 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun ek 17. maddesinde "Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tabip ve uzman tabipler ile 24/11/2004 tarihli ve 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanunu hükümlerine göre istihdam edilen aile hekimleri, her yıl Bakanlıkça uygun görülmek şartıyla yetmişiki yaşına kadar çalışabilir." hükmü yer almaktadır.

Cumhurbaşkanlığının teşkilat kanunu düzenleyen 1 Nolu Kararnamede, başdanışmanlar için istisnai bir düzenleme yer almamaktadır.

Daha önceki dönemlerde, yürürlükte olan teşkilat yasasında, "yaş şartına bakılmaksızın" ifadesi bulunmakta ve bu çerçevede atama yapılabilmekteydi. Ancak son düzenlemede bu ibare kaldırılmıştır.

Dolaysıyla hem Hasan Büyükdede'nin mağdur edilmemesi hem de Bakanlık ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında bir ihtilaf çıkmaması adına, bir mevzuat düzenlemesi yapılması uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber