İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Okulu dönüştüren MEB, ama öğrenciler açıkta kaldı

TEOG'un kaldırılması tartışmaları ile beraber sistem kurulmadan yapılan uyarılara kulak tıkamanın, iş bilmemenin ve öngörü sahibi olmamanın cezasını çocuklarımız ve veliler ödüyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ağustos 2018 15:25, Son Güncelleme : 03 Ağustos 2018 16:48
Okulu dönüştüren MEB, ama öğrenciler açıkta kaldı

TEOG'un kaldırılması tartışmaları ile beraber sistem kurulmadan yapılan uyarılara kulak tıkamanın, iş bilmemenin ve öngörü sahibi olmamanın cezasını çocuklarımız ve veliler ödüyor.

Uyarıları dinleyen olmadı ve acele işe şeytan karıştı.

MEB kaynaklı hatalar bir bir ortaya çıkıyor.

Sistem başarılı mı diye bir yazıyı kaleme almıştık.

https://www.memurlar.net/haber/766018/

Her geçen gün yeni bir sorun ortaya çıkıyor ve maalesef telafisi yok ya da çok zor...

MEB'in yanlış kurgusunun sonuçlarından örnekler verelim.

1- Manisa G ortaokulu öğrencileri okul birleştirmesi nedeniyle Ş ortaokuluna gönderildiler ve bu okulda 6 dönem okuyan çocuklar bu bölgedeki ortaokullarda 8 dönem okuyanların gerisinde kaldı ve yerleşemediler yada alt tercihlere yerleştiler.Bin öğrenci bu durumda (okul adı biliyoruz vermiyoruz ilgilenen olursa onu da söyleriz) Benzer durum Samsun'dan da geldi. Tabii daha bize ulaşmayanlar var. Burada öğrenci ya da velinin suçu ne ki cezasını çeliyorlar? Okulu kapatan yada dönüştüren MEB, öğrencileri metazoru başka okula gönderen de MEB. Yani hep öğrenci ve veli fatura ödemiş yine onlara çıkıyor fatura...

2- Velisi il dışından nakil geldiği için okulu değişen öğrenciler okulda bulunuşluk kriterinden etkilenmiyor ama il içi yer değiştirme hiç düşünülmemiş. Örneğin öğretmenin il içinde tayini çıkmış ve çocuğunun da okulunu değiştirmiş bu durumda okulda bulunuşluk kriterinden yerleşebileceği okulu kaçırıyor.
İyi de bu sistem 4 yıl önce yani çocuk ortaokula başlarken kurulmuş olsa tedbir alması belki mümkün olabilirdi ama ya şimdi? Veli müneccim mi diye sorsak yeridir. Ya da veli sürgüne uğramışsa, hastalık ya da güvenlik nedeniyle yer değiştirdiyse çocuğun suçu ne?

3- Ortaokulu özel okullarda okuyanlara yine özel okula gidin denilircesine bir sistem kurulmuş ve mağdurlar.

İşte velilere bedel ödetenlerin bedel ödemesi gerekmez mi?

MEB acil tedbir almalı. MEB sistemi yeniden ele almalı. Nakil sürecinde aynı şekilde yol almamalı... Bu hataların kontenjan arttırımı ile düzelmesi de mümkün değildir.

Tekrar söylüyoruz sonuçta alınacak her tedbirden mevcut yerleşenler etkilenmeyecek aksine onlara da yeni bir şans tanınmış olacak.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber