Şehit eşi doktorun 5 ayda 5 kez görev yeri değiştirildi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Mayıs 2007 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ'de İl Sağlık Müdürlüğü'nün başlattığı Aile Hekimliği uygulaması kapsamında 5 ayda 5 kez görev yeri değiştirilen şehit eşi Dr. Meltem Akşit'in ruh sağlığı bozuldu. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Servisi'nde 15 gün yatarak tedavi gören Dr. Akşit'in tepkisi, Türk Harp Malulu Gazi Şehit Dul ve Yetimler Derneği'ni de harekete geçirdi. Dernek Başkanı Emin Öztürk, Valiliğe mektup yazıp, ?Bu zulmü durdurun'' dedi.

Siirt'in Pervari İlçesi yakınlarında 30 Ocak 2000'de düşen askeri helikopterde şehit olan Denizlili Jandarma Pilot Kurmay Yüzbaşı Harun Akşit'in doktor eşi Meltem Akşit, yaşadığı büyük acıya rağmen şu anda 8 yaşında olan oğlu Kemal'e tutunarak yaşama sevincini kaybetmemeye çalıştı. ODTÜ Vakfı İlköğretim Okulu 2'nci sınıf öğrencisi Kemal'e hem annelik hem de babalık yapan 14 yıllık doktor Meltem Akşit'in düzeni, Aile Hekimliği uygulamasına geçildikten sonra değişti.

25 Aralık 2006'da başlayan uygulama kapsamında 5 ay önce Kıralan Beldesi'ne atanan Dr. Akşit, 15 gün sonra kent merkezindeki Sümer Toplum Sağlığı Merkezi'ne alındı. Kısa süre sonra bu kez Tavas İlçesi'ne bağlı Nikfer Beldesi'ne geçici görevle gönderilen Akşit, Nikfer'e gitmek üzere hazırlık yaptığı gün Acıpayam Devlet Hastanesi'ne atamasının yapıldığını öğrendi. Hastanede tedavi görmeye başlayan ve rapor alan Meltem Akşit, yeniden Sümer Toplum Sağlığı Merkezi'ne geçici görevle alındı. Tüm bu süreçte ruh sağlığı bozulan Dr. Akşit, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Servisi'nde 15 gün yatarak tedavi gördü. Görevine dönen, bu arada tedavisi de süren Dr. Meltem Akşit, hayatının altüst olduğunu, psikolojisinin bozulduğunu söyledi, sıkıntısını üyesi olduğu Türk Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Emin Öztürk'e de aktardı. Öztürk, Denizli Valiliği'ne 15 Nisan 2007'de yazdığı ve henüz yanıt alamadığı mektubunda, ?Şehit eşine zulüm yapılıyor. Bu zulmü durdurun'' dedi.

3 bin puanlı bazı hekimlerin kent merkezinde görev yaptığını, kendisinin 15 bin puanı olmasına rağmen ilk atamasının Denizli'ye 1.5 saat mesafedeki Çivril İlçesi'nin Kıralan Beldesi'ne yapıldığını söyleyen Dr. Akşit, ?Oğlum özel okulda öğrenim görüyor. Ayrıca puanım da yüksek. Bu iki önemli nedene rağmen İl Sağlık Müdürlüğü 5 ay içerisinde sürekli yerimi değiştirdi. Sonunda psikolojim bozuldu ve tedavi gördüm'' dedi.

İşini çok sevdiğini söyleyen Akşit, ?Ben doktorum ve işimi seviyorum. Göreve başlarken Hipokrat yemini ettik. Biz bu yeminimize sadık kaldık. Ancak, haksızlıklar karşısında ruh sağlığım bozuldu. Şu anda geçici görevdeyim. Her an yine atamam yapılabilir. Benim oğlum şehit oğlu. Kemal'in çok iyi yetişmesini ve babası gibi asker olmasını istiyorum. Sürekli atama yapıldığı için oğlumla da yeteri kadar ilgilenemedim. Umarım, sürgünler artık biter'' diye konuştu.

SORUŞTURMA AÇILIYOR!

DENİZLİ İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, aile hekimliği nedeniyle gerçekleştirilen tayinlerle şehit eşi Dr. Meltem Akşit'in mağdur edildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Taş, Akşit hakkında, basına yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma başlatılacağını belirtti.

Dr. Erdoğan Taş, yaptığı yazılı açıklamada, şehit eşi olan Dr. Meltem Akşit'in geçici görevlendirmelerinin hukuka uygun olduğunu iddia etti. Dr. Meltem Akşit'in, Kınıklı Sağlık Ocağı'nda görevliyken, Çivril'in Kirılan Beldesi'ne tayin edildiğini, Denizli Valiliği'ne yapılan itiraz nedeniyle şehit eşi olmasının göz önünde bulundurularak Sümer Toplum Sağlığı Merkezi'ne alındığını belirten Dr. Taş, şunları söyledi:

?Aile Sağlığı Merkezleri'nin aile hekimi ihtiyacı nedeniyle Meltem Akşit'in 5- 9 Mart 2007 tarihleri arasında 5 gün süreyle Nikfer'de görev yapmasını uygun gördük. Ancak, bölgede yeni hekim göreve başlayınca, Dr. Akşit'in, Nikfer'de göreve başlaması gereken gün, kendi isteğiyle görevlendirmesini Acıpayam Devlet Hastanesi'ne yaptık. Doktorumuz, Acıpayam Devlet Hastanesi'ndeki nöbet sayısına itiraz etti. Acıpayam Devlet Hastanesi'nde 5- 31 Mart tarihleri arasında görev yaptı. Rapor aldı, biz de görevlendirmeyi iptal ederek yeniden Sümer Toplum Sağlığı Merkezi'ne geçici görevle yeniden atamasını yaptık. Meltem Akşit, üç geçici görevlendirmenin hiç birisine gitmedi. Akşit ile ilgili geçici görevlendirmeler, basına yaptığı açıklama nedeniyle hakkında açılacak soruşturmalar hukuka uygundur. Aile Hekimliği Uygulaması Denizli'de başarıyla uygulanıyor. Boş merkezlere sözleşmeyle görevlendirmeler devam edecek.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber