Yarı zamanlı çalışma yönetmeliği, 100 günlük eylem planında neden yer almadı?

Kamu personelinin yarı zamanlı çalışması ile ilgili çıkartılması gereken yönetmelik, 100 günlük eylem planında yer almadı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Ağustos 2018 10:03, Son Güncelleme : 06 Ağustos 2018 11:01
Yarı zamanlı çalışma yönetmeliği, 100 günlük eylem planında neden yer almadı?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa eklenen "Doğum Sonrası Yarım Zamanlı Çalışma" başlıklı ek 43 üncü madde ile devlet memurlarına çocuğunun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden aybaşına kadar olan dönemde yarım zamanlı çalışabilme hakkı 29 Ocak 2016 tarihinde TBMM'de kabul edilerek yasalaştı.

Ancak, söz konusu yasal düzenleme çerçevesinde bu hakkın hangi memurları kapsayacağına dair detayları içerecek yönetmelik aradan geçen iki yılı aşkın süreden bu yana bir türlü belirlenemedi.

Aradan geçen sürede Mehmet MÜEZZİNOĞLU, Süleyman SOYLU ve Jülide SARIEROĞLU'nun Bakanlıkları döneminde bugün yarın belli olacak şeklinde açıklamalar ile tüm memurlar ümitlendirildi ve hiçbir memur maalesef bu haktan faydalanamadı.

Eylül ayı gibi okulların açılacağı göz önüne alınırsa yarı zamanlı çalışmanın detayları ile ilgili yönetmeliğin yakın tarihlerde netleşmesini ümit eden aileler hükümetin geçtiğimiz gün ilan edilen 100 günlük icraat programında bu konu ile ilgili bir hedef göremedikleri için yine hayal kırıklığına uğradı.

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber