İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Süt izni ve engelli personelin izinleri yeniden düzenlenmelidir

657 sayılı Kanununda değişiklik yapılarak süt izni kullanımı ve engelli memurlar için iyileştirme yapılmalıdır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Ağustos 2018 15:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2018 15:18
Süt izni ve engelli personelin izinleri yeniden düzenlenmelidir

657 sayılı Kanununun 104. maddesinin (D) fıkrasında; "D) Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır." hükümleri bulunmaktadır. Bu hükümlere göre; doğum sonrası kadın memurun ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni kullanma hakkı mevcuttur.

657 sayılı Kanunun 104. maddesinin (D) fıkrasında doğumdan sonraki iki yıllık süre boyunca süt izni verilmesi için gerekli değişiklik yapılmalı ve madde metni "D- Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren iki yıl süreyle günde iki saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda kadın memurun tercihi esastır. Hamileliğin doktor raporu ile tespit edildikten sonra hamileliği boyunca ve doğumdan iki yıl sonraya kadar, memurun isteği halinde gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez." şeklinde düzenlenmelidir.

Maddeye son fıkra olarak da "Engelli personelin izinleri, bu maddede belirlenen sürelerin bir kat fazlası nispetinde uygulanır." ifadesi eklenmeli ve bu yolla engelli personelin doğum, babalık, mazeret ve süt izinlerini bir kat fazla kullanmaları sağlanmalıdır.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber