YÖK ve diğer kurumlar, tasarruf için 2018 yılı yurtdışı görevlendirmelerini iptal etmeli

MEB, tasarruf tedbirleri kapsamında 2018 yılında bütçedeki ödenekten yapılacak çalıştay ve seminerleri iptal ettiğini duyurmuştu. Benzer bir uygulamayı YÖK de yürürlüğe koymalı ve tasarruf kapsamında zorunlu olanlar dışındaki tüm yurtdışı görevlendirmeler iptal edilmeli

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Ağustos 2018 11:45, Son Güncelleme : 17 Ağustos 2018 10:36
YÖK ve diğer kurumlar, tasarruf için 2018 yılı yurtdışı görevlendirmelerini iptal etmeli

Devlet, 2018 yılına kadar bütçeden yüzde 30 oranında tasarruf edilmesini öngörüyor.

Bu kapsamda MEB, zorunlu olanlar hariç olmak üzere tüm çalıştay ve seminerleri iptal ettiğini duyurdu. Tıklayınız.

Benzer bir işlem YÖK tarafından yapılmalı.

Başta üniversiteler olmak üzere tüm kamu kurumlarında döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalardan dolayı, zorunlu oldukları en üst makamdan alınan onay alınanlar hariç olmak üzere, yurtdışı görevlendirmeler en azından 2018 yılı için iptal edilmeli.

Bilindiği üzere, yurtdışına geçici olarak görevlendirilen kamu çalışanlarına her yıl belirlenen ücretler dahilinde, ülkelerin belirli döviz kurları üzerinden gündelik ödenmektedir.

01 Ocak 2018 tarihinden geçerli olmak üzere alınan Yurtdışı Gündeliklerine Dair Bakanlar Kurulu Kararına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Son günlerde döviz kuru üzerinden yaşadığımız saldırının önüne geçmek ve dalgalı kurdan bütçenin daha fazla zarar görmemesi amacıyla, hükümetlerarası kültür anlaşmalarına göre veya üniversitelerin yurtdışı üniversitelerle yaptığı anlaşmalar gereğince yapılacak yurtdışı görevlendirmeler ya da Erasmus değişim programları haricinde bütçeden karşılanacak tüm yurtdışı görevlendirmelerin geçici bir süre durdurulması mevcut durumda faydalı olacaktır.

Zorunluluk arz eden yurtdışı görevlendirmeler için de üniversiteler Yükseköğretim Kurulundan, diğer kamu kurum ve kuruluşları ise ilgili Bakanlardan onay alınma yoluna gidilebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber