Disiplin Kurulları Yönetmeliği değiştirilmelidir

2011 yılından itibaren her türlü itirazın yapılabildiği, 1980 model disiplin kurulları yönetmeliğinde en azından, kurul üyelerinin isimlerinin yeniden belirlenmesi noktasında düzenleme yapılmalıdır

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Eylül 2018 13:49, Son Güncelleme : 17 Eylül 2018 17:39
Disiplin Kurulları Yönetmeliği değiştirilmelidir

.

Bilindiği üzere her türlü disiplin cezasına itiraz etmek mümkün ve itirazlar 2011 yılından itibaren Disiplin Kurullarına yapılıyor.

Her ilde iki disiplin kurulu vardır:

Ve bu yönetmelikle belirlenmiştir.

Disiplin Kurulları Ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmelik'te şu şekilde yer almaktadır:

1- İl Disiplin Kurulu

2- İl Milli Eğitim Gençlik Ve Spor Disiplin Kurulu ( yönetmelik tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının adı böyle olduğundan)

1982 model yani darbe döneminin yönetmeliğinde değişiklik yapılması gerekir. Bugün olmayan kadrolar da disiplin kurullarında görev yapmaktadırlar.

Bu iki kurulun oluşumuna bakacak olursak;

I - (Değişik: 13/1/1986-86/10286 K.) İL DİSİPLİN KURULU: Valinin veya görevlendireceği Vali Muavininin Başkanlığında, a) Hukuk İşleri Müdürü, b) Defterdar, c) Milli Eğitim Gençlik ve Spor Müdürü, d) Sağlık ve Sosyal Yardım Müdürü, e) Tarım Orman ve Köyişleri Müdürü, f) Bayındırlık ve İskan Müdüründen,

II - (Değişik: 13/1/1986-86/10286 K.) İL MİLLİ EĞİTİM GENÇLİK VE SPOR DİSİPLİN KURULU: Valinin veya görevlendireceği bir Vali Yardımcısının Başkanlığında, a) İl Milli Eğitim Gençlik ve Spor Müdürü, b) İl Hukuk İşleri Müdürü, c) İlk Öğretim Müfettişleri Kurulu Başkanı, d) Valinin görevlendireceği; 1. İlköğretim Okulu Müdürlüklerinden bir üye, 2. Orta Öğretim Kurumları (Liseler) Müdürlerinden bir üyeden,

....

kurulur.

Şeklinde yer almaktadır yönetmelikte.

Milli Eğitim Bakanlığının adı değiştiği gibi İlköğretim Müfettişleri Kurulu teşkilatı da kaldırılmıştır. Buna rağmen bazı illerde kurullara eski (kaldırılan) maarif müfettişleri başkanlarının katıldıkları bilgileri gelmektedir. Bu hukuki de değildir. İllerde Hukuk İşleri Müdürü de bulunamamakta ve sorunlar yaşanmaktadır.

Diğer (yüksek disiplin kurulları dahil) kurullarda da aynı sorunlar yaşanmakta olup bu kurullarda memurun üyesi bulunduğu sendikanın temsilcisinin de bulunduğunu belirtmek isteriz.

Bakanlar kurulunun yönetmekte olduğu bu yönetmeliğin bu dönemde Cumhurbaşkanı kararnamesi ile düzeltilmesi belki de yeniden yazılması gerekmektedir.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber