KDK, Devlet Personel Başkanlığı görüşüne katılmadı. İstifa eden öğretim elemanın dönüşünde 657 uygulanır mı?

Kamu Denetçiliği Kurumu, istifa eden öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanlarının 657'e tabi olduğuna karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Eylül 2018 00:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
KDK, Devlet Personel Başkanlığı görüşüne katılmadı. İstifa eden öğretim elemanın dönüşünde 657 uygulanır mı?

Bir üniversitede yaşanan ve o tarih itibariyle geçerli bir akademik unvan olan "uzman" unvanından başka bir üniversitedeki araştırma görevlisi kadrosuna naklen geçmek veya istifa etmek isteyen personelin hem naklen geçişi hem de istifası kabul edilmemiştir.

Ancak istifa sonrası dönüşe ilişkin olarak Kamu Denetçiliği Kurumu, Devlet Personel Başkanlığının 2017 tarihli görüşüne katılmadığını belirtmiştir.

Devlet Personel Başkanlığı, 2547 sayılı Kanunun 60. maddesinde düzenleme bulunduğu için, öğretim elemanlarının atanması hususu ile istifa etmesi halinde 657 sayılı Kanunun 96. maddesinin uygulanamayacağını belirtmiştir.

Ancak, Kamu Denetçiliği Kurumu, 2547 sayılı Kanunun 60. maddesinde yer alan düzenlemenin sadece belirli idari kadrolarda görev yapanlar ile öğretim üyelerini kapsadığını, öğretim üyeleri dışında kalan personeli kapsamadığını belirterek, Devlet Personel Başkanlığı görüşüne katılmadığını ve bu durumda yani istifa sonrası dönüşte 657 sayılı Kanunun 96. maddesinde yer alan hükümlerin uygulanması gerektiğini belirtmiştir.

Kamu Denetçiliği Kurumunun görüşü için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber