Durdurma Kararı Ne Zamandan İtibaren Geçerli?

Mahalli idarelerin, memur alımı yapabilmelerine imkan sağlayan 17 Ocak tarihli KPSS yönetmeliğindeki değişikliğin yürürlüğünün durdurulduğunu bugün okurlamıza duyurmuştuk... Peki bu karar ne zamandan itibaren geçerli? Memurlar.net'e ulaşan bilgilere göre bu karar 4 Haziran 2007 tarihi itibariyle Başbakanlığa tebliğ edilmiştir. Buna göre 4 Haziran 2007 tarihi itibariyle ilana çıkılmış olsa dahi atama yapılmamış tüm işlemlerin yürürlüğü durdurulmuştur. Kararın TAM METNİ ve değerlendirmelerimiz için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Haziran 2007 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

17 Ocak 2007 tarihli KPSS yönetmeliğindeki değişikliği, memurlar.net olarak uzun süre eleştirmiştik. Yaptığımız tüm eleştirilerde daha sonra haklı çıkmıştık...Yayımlanan ilanlarda hiçbir standart bulunmadığı gibi, ilan sonrasındaki süreçte de hiçbir objektif uygulamaya da yer verilmemekteydi...

ÖSYM'nin merkezi yerleştirmeleri sırasında ilana çıkmayan yüzü aşkın belediye, ilana ilişkin sürecin kontrolünün kendilerine geçmesi sonrasında, hızlı bir şekilde memur alım ilanlarını yayımlamaya başlamıştı.

Aşağıda yer alan karara göre mahkeme kararını 23/05/2007 tarihinde vermiştir. Bize ulaşan bilgilere bu karar, Başbakanlığa 4 Haziran 2007 tarihinde tebliğ edilmiştir.

Buna göre 4 Haziran 2007 tarihi itiabriyle,

1- Hiçbir sınav ilanının yayımlanmaması,
2- İlanı yapılmış, başvuruları alınmış ve sınavı yapılmış olsa dahi, ataması yapılmamış tüm işlemlerin durdurulması,
gerekmektedir.

Bunun dışındaki bir uygulama, belediye başkanlarını, görevi kötüye kullanmaktan ağır ceza mahkemelerinde yargılanmaya kadar götürebilecektir.

İŞTE KARARIN TAM METNİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber