İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Tarımda, CV'leri profesyonel bir danışman inceliyor

Tarım ve Orman Bakanlığında CV incelenmesini ve mülakatları profesyonel bir danışman yürütüyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Eylül 2018 10:04, Son Güncelleme : 26 Eylül 2018 10:13
Tarımda, CV'leri profesyonel bir danışman inceliyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, liyakatli üst düzey yöneticilerle çalışmak için ilginç bir uygulamaya başvurdu.

Bu çerçevede, gelen CV'lerin incelenmesi ve mülakatların yapılması işi, daha önce Turkcell'de üst düzey yöneticilik görevini yürütmüş olan Selen Kocabaş tarafından yürütüldü.

Kocabaş bir süredir Genel Müdür yardımcısı adaylarıyla mülakat yapıyor. Mülakat sonrasında bu hafta itibariyle bazı genel müdür yardımcısı atamaları yapıldı.

İşte mülakatları yapan Selen Kocabaş'ın CV'si

Selen Kocabaş, İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat bölümü mezunudur. Marmara Üniversitesi'nde İK Yönetimi ve Organizasyonel Davranış üzerine lisansüstü eğitimini tamamlamıştır.

Kariyerine Koç Grubunda MT olarak adım attı. Devamında Arçelik'te İnsan Kaynakları Uzmanı olarak çalıştı. Ardından Marshall Boya'da görev yaptı. Bu dönemde Marshall Boya'nın uluslararası bir firma olan Akzo Nobel'e satış sürecinde önemli rol üstlendi. Kocabaş, daha sonra Group Danone ve Sabancı ortaklığı olan Danonesa'ya geçerek İnsan Kaynakları Direktörü olarak grubun su ve süt şirketlerine hizmet verdi.

Turkcell ailesine 2003 yılında Genel Müdür Yardımcısı olarak katıldı. 12 yıl boyunca farklı Genel Müdür Yardımcılığı rollerini üstlendi. İnsan Kaynakları, İnşaat Emlak, Genel İdari İşler, Bilgi Teknolojileri, Hukuk, Satın Alma, Stratejik Planlama fonksiyonlarının ardından Corporate Business'ın başına geçti. Son 5 yılında, Corporate Business'ın kar ve zarar sorumluluğunu üstlendi.

Turkcell'in bir GSM şirketinden iletişim ve teknoloji şirketine dönüşüm hikayesinin baş oyuncularındandır. Şirketin ana stratejisini mobil ve sabit çözümler sunmak, inovasyona yatırım yapmak ve sosyal faydayı değere dönüştürmek konularına odakladı. Turkcell İş Ortaklığı ekosistemindeki, bünyesinde 10 binin üzerinde çalışan bulunduran 200'ün üzerindeki firma ile olan ilişkileri yönetti, birlikte mobil ve sabit servis ve çözümler geliştirdi.

İddaa/İnteltek firmasının, Astelit, Best gibi uluslararası operasyonlarının Yönetim Kurulu Üyeliklerini yürüttü. En son Global Bilgi Çağrı Merkezi, Turkcell Ödeme Sistemleri , Turkcell Teknoloji şirketlerinin Yönetim Kurulu üyeliğini yaptı.

Kendisi Türkiye'nin en eski sivil toplum kuruluşu Peryon İnsan Yönetimi Derneği'nin ilk Kadın Başkanı olmuştur. Halen, derneğin kamu ilişkilerinden sorumludur. Etik ve İtibar Derneği'nin Turkcell'i temsilen ilk kurumsal kurucu üyesi ve TÜSİAD üyesi olmuştur. Fütüristler Derneğinin ve Yeniden Biz Derneğinin Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği ise üyesidir. Endeavor Türkiye Danışma Kurulu üyesidir.

2014 yılı Fortune Dergisinin 50 Güçlü İş Kadını listesinde 9.sırada yer almıştır. Halen MultinetUP Grubu ve Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyeliğini yapmaktadır. Yönetim Kurullarına ve şirket yönetimlerine yönetim danışmanlığı vermekte ve mentorluk yapmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber