Orman Genel Müdürlüğü 2018 yılında rotasyon yapamadı

Orman Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz ve yangınla mücadeleden sonra Bakanlığın yeniden yapılandırılmış olmasını gerekçe göstererek, 2018 yılında rotasyon yapmayacağını belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Ekim 2018 11:05, Son Güncelleme : 03 Ekim 2018 11:09
Orman Genel Müdürlüğü 2018 yılında rotasyon yapamadı

Orman Genel Müdürlüğü, "rotasyon" bekeleyen personelinin umutlarını boşa çıkardı.

Taşra merkezli iş alanına sahip olan Orman Genel Müdürlüğü, çalıştığı yerde zorunlu hizmet sürelerini dolduran personeline diğer kamu kurumları gibi yer değiştirme hakkı sunmaktadır.

Ancak rotasyon uygulamasının zamanında ve sistemli olarak yapılamaması birçok çalışanın iş verimini düşürmekte, aile içi huzursuzluklara kadar varan sorunlara sebebiyet vermektedir.

13 Ekim 2013 tarih ve 28794 sayılı Resmi Gazetede yer alan Orman Genel Müdürlüğünü Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına ilişkin Yönetmelikte 17.maddesinde yer alan "Yer değiştirmeler her yılın Mart ve Ekim aylarında yapılmak üzere talep ve teklifler Ocak ve Ağustos aylarında bağlı bulunduğu birimlere yapılır" hususuna rağmen OGM şu zamana kadar 2015-2016-2017 yıllarında sadece 1 kez uygulayabilmiş (2 kere yapılması gerekirken) 2018 yılında ise herhangi bir çalışma yapmamıştır.

https://www.memurlar.net/haber/747441/bakan-eroglu-nun-talimatiyla-ogm-de-rotasyon-islemleri-ertelendi.html linkindeki haberde belirtildiği üzere, rotasyon seçimden sonraya ertelenmişti.

Ancak, seçimlerin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen herhangi bir rotasyon ilanı yapılmamıştır.

Üstelik, Orman Genel Müdürlüğü, personeline verdiği cevapta, işlemlerin gecikmesine ilişkin olarak önce 15 Temmuz ve yangınla mücadeleyi, sonra da Bakanlığın Tarım Bakanlığıyla birleştirilmiş olmasını gerekçe göstermiştir.

Bakanlık üst yönetimi yeterince çalışmayarak personelini 2018 yılında mağdur etmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber