OHAL Komisyonu, morbeyin mağdurunu bir kez daha mağdur etti

OHAL Komisyonu, morbeyin mağdurunun dosyasında, UYAP'tan ek mahkeme kararı ve istinaf kararını gör(e)mediği için, ilk mahkumiyet kararını esas alarak, başvuruyu reddetti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Ekim 2018 10:01, Son Güncelleme : 02 Ekim 2018 14:28
OHAL Komisyonu, morbeyin mağdurunu bir kez daha mağdur etti

Geçen yıl, FETÖ'nün, müzik indirme ve kıble pusulası programlarıyla, 11 bin 480 kişiyi Bylock'a bulaştırdığı ortaya çıkmıştı. Morbeyin düzeltme listesiyle bylock listeleri güncellenmiş, dosyaları Savcılıkta olanlara takipsizlik, yargılaması devam edenlere beraat verilmişti.

Bylock listelerinde morbeyin güncellemesi Aralık 2017'de yapılmış olup, daha önce ceza yargılaması yapılmış ve hapis cezası almış olanlar da bulunuyordu.

Bu dosyalardan birinde mahkeme, Kasım ayında hapis cezası verdiği bir dosyada, Aralık ayında ek karar alarak, mağduru tahliye etmişti. Morbeyin mağduru, dosyayı istinafa taşımış ve ağır ceza mahkemesinin kararı Şubat 2018'de bozulmuştur. Ancak bu sırada avukatlık ücreti yanlış yazıldığı için avukatlık ücreti yönünden dosyaya itiraz edilmiş ve dosya Yargıtay'a gitmiştir.

Ancak tüm bunlara rağmen OHAL Komisyonu, UYAP'tan sadece Kasım 2017'de, mahkumiyetle sonuçlanan kararı görebilmiş, ne tahliye ne de istinafı görmemiştir.

NEREDE YANLIŞ YAPILMIŞ OLABİLİR?

Bu dosyada iki ihtimal bulunmaktadır.

1- Raportör, UYAP sorgulamasında ek kararları ve istinaf dosyasını görememektedir. Yargıtay'a temyize giden dosyanın içine bakamamaktadır.

2- Raportör UYAP'tan tüm dosyaları görmesine rağmen, gerekliliği titizliği göstermemiştir. Böyle bir şey varsa, ilgili raportör hakkında 657 sayılı Kanunun 124. maddesi uyarınca disiplin işlemi başlatılmalıdır. Zira bu hatadan dolayı, morbeyin mağdurunun göreve dönmesi en az 1 yıl gecikecektir.

MEMURLAR.NET'İN AÇIKLAMASI

OHAL Komisyon kararları resmi olarak herhangi bir yerde yayımlanmamaktadır. Memurlar.net olarak bizler, ziyaretçilerimizin 0532 540 0 590 nolu Whatsapp hattı üzerinden gönderdiği kararları yayınlamaktayız. Yayımlamış olduğumuz bu kararlar, komisyondan karar bekleyenleri umutlandırmaktadır. Sizler de hakkınızdaki kararları bize göndererek, karar bekleyenlere umut olabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber