Sayıştay'dan MEB'e: Öğretmen planlamasını yapamıyorsun

Sayıştay'ın, Türkiye ve il genellerinden öğretmen planlamalarının yapılamadığı yönündeki tespitine, MEB, mevzuat gereği yapılan atamalardan dolayı bu sonuç ortaya çıkıyor dedi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Ekim 2018 18:14, Son Güncelleme : 03 Ekim 2018 15:17
Sayıştay'dan MEB'e: Öğretmen planlamasını yapamıyorsun

Sayıştay Başkanlığı, 2017 yılı denetim raporunda bu kez öğretmen planlaması yer aldı. Sayıştay, 153 bin öğretmene ihtiyaç varken aynı zamanda 41 bin öğretmen fazlalığı bulunmamasını, öğretmen planlamasının yeterince yapılamamasına bağladı.

Sayıştay 2017 denetim raporunda, hem Türkiye bazında hem de il bazında öğretmen ihtiyacı ve fazlalığına yönelik tablolara da yer verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı bu eleştirilere ise mevzuattan kaynaklı yapılan atamalar olmasını gerekçe göstererek cevap verdi.

MEB'in gerekçelerinden birini Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 9 uncu maddesinde yer alan şu hüküm oluşturuyor.

"İlgili mevzuatı uyarınca zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı, mülki idare amirliği hizmetleri sınıfı, jandarma hizmetleri sınıfı, sahil güvenlik hizmetleri sınıfı ve emniyet hizmetleri sınıfına giren memurlar, Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup subay ve astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar ile hakim ve savcıların görev süresiyle sınırlı olmak üzere atandıkları yere, memur olan eşinin atanmasında mevzuatı uyarınca yürürlüğe konulan norm kadro sayılarına ilişkin hükümler uygulanmaz."

İŞTE SAYIŞTAY RAPORUNDAKİ TESPİTLER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber