İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Fazla çalışma karşılığı hak kazanılan izinler bir sonraki yıla devredilebilir mi?

Kamu Denetçiliği Kurumu, fazla çalışma yapılan yıl içinde kullanılmayan izin sürelerinin, izleyen yılda da kullanılabilmesi ve bu hakkın izleyen yıl içerisinde en kısa sürede kullandırılmasının yerinde olacağına karar vermiştir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Ekim 2018 00:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Fazla çalışma karşılığı hak kazanılan izinler bir sonraki yıla devredilebilir mi?

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde görev yapan memur, 2017 yılında yaptığı fazla çalışmaları karşılığında hak kazanılan izinlerini talep etmiş, ancak idare tarafından fazla çalışmanın yapıldığı yıl içinde kullanılmamasından dolayı ertesi yıla devrolamayacağı gerekçesiyle talebi reddedilmiştir. Bunun üzerine memur, aynı müdürlük tarafından önceki yıllarda yapılan fazla çalışma karşılığında hak kazanan ve talepte bulunan personele hak kazandığı izinlerin sonraki yıllarda kullandırıldığını belirterek yapmış olduğu fazla çalışma karşılığı hak kazanılan izinlerin tarafına da kullandırılmasını talebiyle Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuruda bulunmuştur.

KDK kararında, ilgili mevzuatta günlük çalışma saatleri dışında personele yaptırılacak fazla çalışmanın her sekiz saati için bir gün hesabı ile izin verileceği ancak, bu suretle verilecek iznin en çok on günlük kısmının yıllık izinle birleştirilerek yılı içinde kullandırılabileceği düzenlendiği, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından fazla çalışma karşılığında verilmesi gereken izinlerin, fazla çalışmanın yaptırıldığı yıl içinde kullandırılması gerektiği, ancak yılın sonuna doğru yaptırılan fazla çalışma neticesinde hak kazanılan iznin kullanımı için yıl içinde yeterli sürenin kalmaması veya hizmet ihtiyacının bulunması sebebiyle iznin kullandırılamaması halinde kullandırılamayan söz konusu iznin ertesi yıl içinde en kısa sürede kullandırılması gerektiği yönünde mütalaa verildiği tespitinde bulunulmuştur.

KDK, fazla çalışma izinlerinin kullanmasının, dinlenme gereksinimi bakımından önemli olması dolayısıyla, fazla çalışmanın yaptırıldığı yıl içerisinde yerinde olacağını belirtmekle birlikte; izin sürelerinin, parça parça ya da toplu olarak ve ilgili idareler tarafından uygun görülecek zaman ve sürelerle kullanılabilmesi dolayısıyla fazla çalışma yapılan yıl içinde kullanılmayan izin sürelerinin, izleyen yılda da kullanılabilmesi ve bu hakkın izleyen yıl içerisinde en kısa sürede kullandırılmasının yerinde olacağı kararına varmıştır. KDK kararda ayrıca, aynı yıl içerisinde kullanılamayan fazla çalışma izinlerinin izleyen yıla aktarılamamasının Anayasamızın angarya yasağını düzenleyen 18. maddesi ile ücretin emeğin karşılığı olduğu hükmüne yer veren 55. maddesine aykırılık teşkil edeceği değerlendirmesinde de bulunmuştur.

KDK kararı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber