Üç aydır tek bir akademik kadro ilanı yayımlanmadı

Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi kadroları ile ilgili belirsizlik halen sürüyor. ALES ve Yabancı Dil puanlarını alarak aylardır kadro bekleyen adaylar ilanların yayımlanmasını bekliyor !

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Ekim 2018 10:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Üç aydır tek bir akademik kadro ilanı yayımlanmadı

09 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla geçiş yaptığımız Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine uyum düzenlemeleri ile başlayan mevzuat düzenlemeleri sonucunda Yükseköğretim Kurulunun üniversitelere kadro izni verme yetkisinin ortadan kaldırıldığını belirtmiştik.

Bununla başlayan süreç sonrasında bugüne kadar ne devlet ne de vakıf olmak üzere maalesef tek bir tane Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi ilanı Yükseköğretim Kurulu web sayfasında yayımlanamıyor !

Diğer taraftan, 13 Eylül 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile öğretim elemanı kadrolarında "NORM KADRO UYGULAMASINA" geçiş için düzenleme yapıldı.

Söz konusu norm kadro yönetmeliğinin ilgili kararnameye göre 13 Kasım 2018 tarihine kadar yayımlanması gerekiyor.

Ancak, bu yönetmelik yayımlanana kadar Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile verilen geçici atama yetkisine rağmen üniversiteler mevcut durumda Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi kadrolarını ilan edemiyor. Bunun sebebinin herhangi bir açıklama yapılmadığı için tam anlamıyla ne olduğunu bilemiyoruz...

Hatta norm kadro yönetmeliğinin sadece devlet üniversitelerini kapsadığını düşünürsek, 72 vakıf üniversitesinin neden tek bir kadro ilan edemediğini de anlamak gerçekten mümkün değil!

İşin bir de kadro bekleyen adaylar boyutuyla değil üniversiteler açısından da düşündüğümüzde, eğitim-öğretimin başlaması ile birlikte hizmetlerin yürütülebilmesi için Araştırma Görevlisi ihtiyacı da artmaktadır.

İlanların hadi hemen bugün başladığını düşünsek bile en az 15 gün müracaat süresi, ön değerlendirme, sınav işlemleri ve akabinde güvenlik soruşturması diye hesap ettiğimizde atamalar her türlü 2019 yılı başına sarkacaktır.

Dolayısıyla, kadro bekleyen adaylar ile üniversitelerin eğitim-öğretim hizmetlerinin nitelikli şekilde devam etmesi birlikte değerlendirildiğinde geciken her günün kimseye bir faydasının olmadığı çok açıktır.

Bu bakımdan, yılın son günlerine hızlı bir şekilde ilerlediğimiz şu günlerde konunun yetkililerine sürecin gerek mevzuat gerek diğer yapısal düzenlemelerinin hızlı yapılmasının büyük önem arz ettiğini hatırlatmak isteriz...

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber