Şiddet gören sağlık personeli ve tanıkların ifadeleri hastanede alınacak

TBMM'ye sevk edilen kanun tasarısına göre, şiddete uğrayan sağlık personelinin ifadeleri hastanede alınacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Ekim 2018 13:41, Son Güncelleme : 30 Ekim 2018 15:10
Şiddet gören sağlık personeli ve tanıkların ifadeleri hastanede alınacak

2014 yılında yapılan düzenlemeyle, sağlık personelini görevi sırasında kasden yaralamak tutuklama nedeni sayılmıştır. İlgili düzenleme şu şekildedir:

"Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sırasında veya görevleri dolayısıyla işlenen kasten yaralama suçu, 4/12/2004 tarihli ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 100 üncü maddesinin üçüncü fıkrası kapsamında tutuklama nedeni varsayılan suçlardandır."

Bu düzenlemeye ek olarak bazı yeni durumlar, 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununa eklenmiştir.

Ak Parti tarafından 30 Ekim 2018 tarihi itibariyle TBMM'ye sunulan ve 3359 sayılı Kanunun ek 12. maddesine eklenmesi öngörülen yeni fıkra şu şekildedir:

"MADDE 24- 7/5/1987 tarihli ve 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun ek 12 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sebebiyle kasten işlenen suçlardan şüpheli olanlar, kolluk görevlilerince yakalanır ve gerekli işlemleri yapılarak Cumhuriyet başsavcılığına sevk edilir. Cumhuriyet savcısı adli işlemleri tekemmül ettirir. Bu suçların soruşturmasında, kolluk tarafından müşteki, mağdur veya tanık olan sağlık personelinin ifadeleri işyerlerinde alınır. Bu fıkra hükmü, özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sebebiyle kasten işlenen suçlar hakkında da uygulanır."

DEĞERLENDİRME

1- Yapılan yeni düzenleme gereğince, sağlık personelini hasden yaralayan şüpheli kolluk görevlileri (polis ve jandarma) tarafından yakalanacaktır.

2- Cumhuriyet savcısının yaptığı soruşturma sırasında, yaralanan personelin veya tanık sağlık personelinin ifadelerinin alınmasının gerekmesi durumunda, polis ve jandarma personeli, bu sağlık personelinin ifadelerini sağlık ocağı veya hastane gibi sağlık işyerlerinde alacaktır.

3- Bu düzenleme özel hastane ve polikliniklerini kapsayacaktır,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber