OHAL Komisyonu bu tür hatalar yapmamalı!

OHAL Komisyonu, morbeyin mağduru olduğu istinafta ortaya çıkan ve beraat eden sağlık personelini, sadece ağır ceza mahkemesi kararını görebildiği için, göreve iade başvurusunu reddetti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Kasım 2018 14:04, Son Güncelleme : 04 Kasım 2018 18:39
OHAL Komisyonu bu tür hatalar yapmamalı!

695 sayılı KHK ile ihraç edilen bir Sağlık Bakanlığı personeli, göreve iade için OHAL Komisyonuna başvurmuştur.

Bu personelin dosyasında Bylcok kullanıcısı bulunmak kaydı vardır.

İhraç olunan personel, Bylock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle Kayseri Ağır Ceza'da yargılanmış ve 6 yıl hapis cezası almıştır.

Ancak, morbeyin kumpasının açığa çıkarılması sonrasında, bu personelin İP kaydının da morbeyin ile Bylock'a bulaştığı tespiti yapılmış ve Ankara Bölge Adliyesi 4. Ceza Dairesi, istinaf sürecinde beraat kararı vermiştir. Karar Mayıs 2018'de kesinleşmiştir.

Ne yazık ki, OHAL Komisyonu sadece ilk derece mahkemesi kararının içeriğini görebilmekte, istinaf sürecini görmemektedir.

Bu nedenden dolayı da, bu personelin göreve iade başvurusu, eylül 2018'te, reddedilmiştir.

OHAL komisyon başlığı, bir kişi dahi olsa, bu tür hataların olmaması için şu hususlara dikkat etmelidir. Zira yaptıkları hata, FETÖ'yle mücadelede tüm Devlet kurumlarının itibarını etkilemektedir.

1- Komisyon istinaf sürecini görememektedir. Bu konuda acil olarak tedbir alınmalıdır.

2- Bu karar, Komisyonda morbeyin listesi bulunmadığını göstermektedir. Bylock'a ilişkin dosyalarda, en azından son aşamada, morbeyin listesi üzerinden kontrol yapılmalıdır

3- Komisyon, bu türden hataları maddi hata olarak görüp, başvuruyu sonuçlandırmış olsa dahi, dosyayı yeniden ele almalı ve bir kişi dahi olsa mağduriyeti çözmelidir. Eğer maddi hata süreci işletilmez ise istinaf süreci görülmediği için başvuruları reddedilen bu kişiler masum olmalarına rağmen en az 1 yıl daha bekleyecektir.

5- Komisyonda bu hataları kim yapmaktadır, inceleme yapılmalıdır. Zira bu dosyada sadece "istinafı görmedik" özrü yeterli değildir. Kişi dosyasında, morbeyin mağduru olduğu bilgisi olmasına rağmen, yeterli inceleme yapılmadan karar alınmaktadır. Kararı alanlar hakkında gerekli disiplin süreci işletilmelidir.

İŞTE OHAL KOMİSYONU KARARI

İŞTE MAHKEMELERİN BERAATE DAİR KARARI

MEMURLAR.NET'İN AÇIKLAMASI

OHAL Komisyon kararları resmi olarak herhangi bir yerde yayımlanmamaktadır. Memurlar.net olarak bizler, ziyaretçilerimizin 0532 540 0 590 nolu Whatsapp hattı üzerinden gönderdiği kararları yayınlamaktayız. Yayımlamış olduğumuz bu kararlar, komisyondan karar bekleyenleri umutlandırmaktadır. Sizler de hakkınızdaki kararları bize göndererek, karar bekleyenlere umut olabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber