İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

ÜDS ve LES'e Dair İki Önemli Açıklama

Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2 Haziran 2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Yapılan değişiklikte, doktoraya giriş için 50 puan olarak belirlenen ÜDS puan şartı 55'e yükseltilmiş ve yüksek lisans programına girebilme şartı "ALES'ten 55 almak" olarak tespit edilmiştir. Diğer taraftan, LES puanlarının ALES'e dönüştürülmesi sırasında büyük bir mağduriyet oluşmuş olup, bu konuyu da Mayıs ayı içerisinde "ALES Mağdurları Çözüm Bekliyor" başlığı ile haberleştirmiştik. Üniversitelerarası Kurul bu iki konuya ilişkin özel bir karar almıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Haziran 2007 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde yapılan değişiklik için tıklayınız.


ÜNİVERSİTELERARASI KURUL'DAN KAMUOYUNA DUYURU

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİĞİN UYGULANMASI

1 -) 2 Haziran 2007 tarih ve 26540 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce araştırma görevlisi kadrosuna atanmış bulunanlar ile yüksek lisans eğitimine başlamış olanlar ile bir yüksek lisans diploması almak suretiyle doktora eğitimine başlayacak olanlardan yeniden ÜDS sınavına girerek 55 puan almış olma şartı aranmaz. Bu durumda olanlara eski yönetmelik hükümleri uygulanır.

2 -) Yükseköğretim Kurulu'na yapılan bazı başvuruların incelenmesi sonucu; söz konusu yönetmelik değişikliğinde lisansüstü programın puan türünde en az 55 puan alınması gerektiği belirtilmişse de lisansüstü programlarda LES sonuçlarının ( en az 45 puan ) alındığı tarihten itibaren iki yıl geçerli olacağı öngörülmüştür.

MEMURLAR.NET'İN NOTU: Yönetmelik yayımlandığı gün yani 2 Haziran 2007 tarihinde yürürlüğe girmiştir. 1. bölümün bu tarih esas alınarak değerlendirilmesi gerekmektedir.

Diğer taraftan, 25 mayıs tarihinde örnek dilekçesini yayımladığımız ALES mağduriyeti konusunda çok sayıda adayın başvuruda bulunduğu ve bu başvurular üzerine ÜAK'ın 2 nolu kararı aldığı anlaşılmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber