Danıştay'ın mevzuata dair kararları, mevzuat.gov.tr'ye işlenecek

23 Kasım 2018 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete Hakkında Yönetmelik ile mevzuata dair mahkeme kararlarının ilgili kurumlar tarafından Cumhurbaşkanlığına gönderileceği ve Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğünün de bunları mevzuata işleyeceği belirtildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Kasım 2018 09:55, Son Güncelleme : 23 Kasım 2018 09:53
Danıştay'ın mevzuata dair kararları, mevzuat.gov.tr'ye işlenecek

Hali hazırdaki uygulamamızda yaşanan en büyük sorun, Danıştay'ın şeffaf olmamasıdır.

Danıştay, mevzuata dair mahkeme kararlarını internet sitesinde yayınlamamaktadır. İlgili kurumlar, sendikalar veya memurlar.net tarafından yayınlanırsa, ancak haberdar olunabilmektedir.,

Cumhurbaşkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü, 23 Kasım 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımladığı "Resmi Gazete Hakkında Yönetmelik" ile bu konuda önemli bir düzenleme yaptı.

Yönetmeliğin 12. maddesi 3. fıkrası şu şekildedir:

"(3) Mevzuata ilişkin olarak mahkemeler taralından verilen yürütmeyi durdurma ve iptal kararlan davada taraf olan veya davayı takip ile görevlendirilmiş ilgili kurumlar tarafından Genel Müdürlüğe gönderilir ve bu kararlar Mevzuat Bilgi Sistemine işlenir."

DEĞERLENDİRME

- Bu düzenlemeye göre artık mevzuata ilişkin taraf kurum kim ise o kurumun Danıştay kararını Cumhurbaşkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü'ne göndermesi gerekmektedir. Örneğin, yönetmelik veya karar iptaline taraf kurum Tarım ve Orman Bakanlığı ise bu Bakanlık, kendisine tebliğ edilen kararı Cumhurbaşkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü gönderecektir.

- Burada bir önemli talepte bulunmak istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü, mevzuata işleme yaparken, yaptığı bu değişiklikten kimsenin haberdar olması mümkün değildir. Bu nedenle Genel Müdürlüğün, mevzuatta işlediği mahkeme kararaları için mevzuat.gov.tr ana sayfasından bir güncelleme listesi de yayınlaması çok yararlı olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber