Mevzuat Genel Müdürlüğü, ilanlar için merkezi bir sistem kurmalı!

Cumhurbaşkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü kamu personel ilanlarının Resmi Gazete'de elektronik olarak yayımlanması ile ilgili merkezi bir sistem kurmalı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 23 Kasım 2018 10:50, Son Güncelleme : 23 Kasım 2018 10:50
Mevzuat Genel Müdürlüğü, ilanlar için merkezi bir sistem kurmalı!

Bildiğiniz üzere, 09 Temmuz 2018 günü itibarıyla geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte kapatılan kurumlardan birisi de Resmi Gazete'nin basımı ve yayımlanmasından sorumlu Başbakanlık Basımevi Döner Sermaye İşletmesi oldu.

Akabinde yayımlanan 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilat Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 7 nci maddesi ile kurulan Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğünün sorumluluğuna, Resmi Gazete'nin yayımlanması verildi.

Daha sonra 15 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanan 10 sayılı Resmi Gazete Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 5 inci maddesinin 2 nci fıkrasında; "Kamu kurum ve kuruluşları, personel alımına ilişkin tüm ilanlarını (ihtiyacını okullara öğrenci almak suretiyle karşılayanlar dahil) Resmi Gazete ile Cumhurbaşkanınca belirlenen kurumun internet siteleri ve kendi internet sitelerinde duyurur." düzenlemesi yapıldı. ,

Bugün yayımlanan "Resmi Gazete Hakkında Yönetmelik" in 9 uncu maddesinin 2 nci fıkrasında; "Süreli ilanlar yayımlanması talep edilen tarihten en az beş gün önce Genel Müdürlükte olacak şekilde gönderilir." hükmü yer almıştır.

Bu açıklamalar çerçevesinde değerlendirildiğinde, tüm kamu kurumlarının tek bir personel alım ilanı için bile Resmi Gazete'ye fiziki veya Kayıtlı Elektronik Posta üzerinden evrak göndermek yerine Cumhurbaşkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğünce oluşturulacak merkezi ilan bilgi sistemi ile gerek zaman kaybı gerekse kırtasiyeciliğinin de önüne geçilmiş olacaktır.

Bu uygulamanın örneğini Devlet Personel Başkanlığı 16 Nisan 2014 tarihinde yayımlanan 2014/4 sayılı Başbakanlık Genelgesi doğrultusunda oluşturduğu sistemle kendi web sayfası üzerinden yaklaşık dört yılı aşkın süredir yürütüyor.

Ancak, 10 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yapılan düzenleme ve Resmi Gazete'nin artık elektronik ortamda yayımlanacağı göz önüne alınarak Cumhurbaşkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından kurumların personel ilanlarını hızlı ve kolay bir şekilde yayımlayabilmeleri için "Kamu Personel İlan Sistemi" kurulmasının hem kamu kurumlarına hem de takip edilebilmesi için tüm vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz.

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber