Hizmet içi eğitime alınacaklar bir gün önce ve sonrasında da görevli izinli sayılacaklar

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ; Ülke genelinde uygulama birliğinin sağlanması ve il, ilçe ve eğitim kurumu yöneticileri ile öğretmenlerimize yol göstermesi amacıyla açıklamalarda bulundu.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Kasım 2018 00:01, Son Güncelleme : 27 Kasım 2018 22:35
Hizmet içi eğitime alınacaklar bir gün önce ve sonrasında da görevli izinli sayılacaklar

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından ilgililere gönderilen 22.11.2018 tarih ve 22454432 sayılı talimatında göze çarpanlar;

- Hizmet içi eğitim faaliyetlerine katılacakların ve görevlendirileceklerin, faaliyet başlama tarihinden bir önceki gün, faaliyet süresince ve faaliyet bitiş tarihinden sonraki gün görevli/izinli sayılacakları, hususlarında ilgililer bilgilendirilecektir.

- Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre meslek alanlarında oluşan ders yükleri ilgili atama alanına yansıtılacak, başka bir ifade ile bir alanda oluşan ders yükü başka bir alanın ders yüküne dahil edilmeyecektir.

- Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün Valiliklere gönderdiği 20.8.2014 tarihli ve 62045208/902.01/3454671 sayılı yazısında belirtildiği üzere, meslek alanlarının tümünde okutulan Mesleki Gelişim dersi ile Harita-Tapu-Kadastro alanında okutulan hukuk ile ilgili dersler (Medeni Hukuk, Ceza Hukuku, İdare Hukuku, Borçlar ve Ticaret Hukuku, Medeni Usul ve İcra Hukuku) uygulamalı ders olarak değerlendirilmeyecektir. Bu nedenle, söz konusu dersler gruplara ayrılmadan işlenecek ve alanların öğretmen norm kadro hesabına ait ders yükü buna göre belirlenecektir.

Söz konusu derslerin dışında tüm alanların alan/dal dersleri uygulamalı ders olarak değerlendirilecek ve Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin ilgili hükümlerine göre gruplara ayrılarak işlenecektir.

- Devlet yatırım programından mesleki ve teknik Anadolu lisesi olarak yapılan bina ve eklentileri yapılış amacı dışında farklı okul türleri için kullanılmayacaktır.

- Bakanlığımız/Valiliğiniz aleyhine açılan davalar sonucunda mahkeme kararına istinaden yapılan ödemeler ile Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) uygulanan idari para cezalarının ödenmesine bağlı olarak, Kamu Zararlarının Tahsiline İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ve Bakanlığımız Strateji Geliştirme Başkanlığının 04.01.2007 tarihli ve 2007/02 sayılı Genelgesi gereğince varsa idareyi zarara uğratanlar hakkında inceleme, gerek görüldüğü takdirde soruşturma yaptırılacak, inceleme/soruşturma sonucunda düzenlenecek rapora göre 659 sayılı Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri ve Özel Bütçeli İdarelerde Hukuk Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin 8 inci maddesine göre işlem yapılarak sonuç Bakanlığımıza bildirilecektir.

İşte talimatın tamamı;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber