KPSS giriş belgesi nasıl alınır?

Haber Giriş : 06 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki yazı Servet Koca tarafından bizlere gönderilmiştir. KPSS giriş belgesi gelmeyenlere yol göstermesi açısından aynen yayımlıyoruz.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Diğer illerde ÖSYM'nin şubeleri bir iş yapıyor mu, yapmıyor mu, tam bilmiyorum. Ama Ankara'da iseniz şunu yapmanız gerekiyor.

1- Ankara Güvenpark'ta Aşağı Ayrancı münibüs veya Atatürk Bulvarı üzerinden halk otobüslerine binin. ÖSYM'nin Karyağdı'daki şubesinin tam önünde indiriyorlar.

2- ÖSYM'nin önünde genelde uzun bir kuyruk oluyor. Bu kuyruklardan birine girin. Sıra size geldiğinde, sadece belge çıkarmak istediğiniz kişinin TC Kimlik numarasını ve sınava giriş düzeyini (üniversite, ön lisans veya lise) ilgili kişiye yazdırıyorsunuz. Sizin olmanız gerek yok. Herhangi bir kişi olabilir. Ayrıca ilginçtir bu yıl ÖSYM bir parada talep etmiyor. Babalarının hayrına yapıyorlar anlaşılan.

3- Sonradan ÖSYM'nin önünde yarım saat kadar bekliyorsunuz. Ama güneşten kaçacak yer olmadığı için boşlukları iyi kollayın.

4- Sonra bir ÖSYM görevlisi geliyor. Bayağı gür sesli birisi. Bu kişi yüksek sesle TC Kimlik numarası verilen kişilerin isimlerini okuyor.

5- Belgeyi alıp evinizi yolunu tutuyorsunuz.

Hepinize başarılar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber