İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Örneklerle norm kadroda 2/3 unvan oranı hesaplaması

Norm kadro uygulamasında 2/3 unvan oranı yükseköğretim kurumlarında nasıl hesaplanacak ?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Aralık 2018 00:05, Son Güncelleme : 18 Aralık 2018 15:57
Örneklerle norm kadroda 2/3 unvan oranı hesaplaması

Bildiğiniz üzere, "Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik", 02 Kasım 2018 tarihli ve 30583 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Üniversitelerde bölümleri yeniden yapılandıran norm kadro sistemi ile birlikte birçok yeni düzenlemede hayata geçiyor. Bunlardan en önemlisi de; norm kadro hesabının yapıldığı birim, bölüm, anabilim dalı-anasanat dallarında unvanlarda sınırlandırma getiren 2/3 uygulaması!

Söz konusu yönetmeliğin 5 nci maddesinin 4 üncü fıkrasında; "Öğretim elemanı asgari kadro sayısını aşan bütün atamalarda asgari kadrolar da dahil olmak üzere kadroların en fazla 2/3'ü aynı unvan için kullanılabilir. Bu hesaplamada çıkan sayı küsuratlı ise aşağıya doğru yuvarlama yapılır. Meslek yüksekokullarında bu şart aranmaz." hükmü bulunmaktadır.

Bu düzenlemede karıştırılan en önemli noktalardan birisi 2/3 unvan oranının fiili durum üzerinden değil de norm kadro sayısı üzerinden hesaplanmasıdır. Ancak, yönetmelikte asgari kadro sayısını aşan "BÜTÜN ATAMALAR" olarak ifade edildiği için 2/3 unvan oranı fiili durum üzerinden yapılacak her türlü atamada (kurumiçi yükselmeler dahil) hesaplanacaktır.

Aşağıda hazırladığımız tablo üzerinden bakıldığında, yeni norm kadro sisteminde 2/3 unvan oranı hesaplanması biraz daha zihinlerimizde yer edecektir.

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber