İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Meslek liselerinde işletmeye giden öğrenci sayısı; ilave müdür yardımcılığı kadrosu için Norm İşlemleri Modülünde nereye yazılır?

İlave müdür yardımcılığı kadrosu için mesleki ve teknik eğitim kurumlarında, MEBBİS Norm İşlemleri Modülü içinde yer alan "3308'e Tabi İse Öğrenci Sayısı" bölümüne, işletmeye gönderilen öğrenci sayısının esas alınması gerekmektedir.

Haber Giriş : 19 Aralık 2018 02:10, Son Güncelleme : 19 Aralık 2018 02:21
Meslek liselerinde işletmeye giden öğrenci sayısı; ilave müdür yardımcılığı kadrosu için Norm İşlemleri Modülünde nereye yazılır?

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne intikal eden bilgilerden, mesleki ve teknik eğitim kurumlarında 10.1 l.ve 12. sınıf öğrencilerinin tümünün MEBBİS Norm İşlemleri Modülü içinde yer alan veri giriş alanlarından "3308'e Tabi İse Öğrenci Sayısı" modülüne girilip girilmeyeceği hususunda tereddüte düşüldüğü anlaşılmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlan Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik ilave müdür yardımcısı norm kadrosu başlığı altındaki 14. maddesinin 1. fıkrasının (ç) bendinde; "5.6.1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında işletmelerde yapılan mesleki eğitime en az 100 öğrenci gönderen mesleki ve teknik eğitim kurumlarına... ilave 1 müdür yardımcısı norm kadrosu daha verilir." hükmü bulunmaktadır.

Bilindiği üzere mesleki ve teknik eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler 10 uncu sınıftan itibaren sigortalanmaktadır.

Ancak, ilgi Yönetmelik kapsamında ilave müdür yardımcılığı kadrosu için mesleki ve teknik eğitim kurumlarında, MEBBİS Norm İşlemleri Modülü içinde yer alan "3308'e Tabi İse Öğrenci Sayısı" bölümüne, işletmeye gönderilen öğrenci sayısının esas alınması gerekmektedir.

İşte görüş yazısı;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber