İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Almanya, kalifiye iş gücü göçü için engelleri kaldırdı

Almanya, nitelikli is gücü açığını kapatmak için uzun süren tartışmalardan sonra federal meclise sunulan Kalifiye İş Gücü Göçmen Yasa tasarısı kabul edildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Aralık 2018 01:24, Son Güncelleme : 20 Aralık 2018 01:26
Almanya, kalifiye iş gücü göçü için engelleri kaldırdı

Memurlar.net'in edindiği bilgiye göre, Almanya, nitelikli is gücü açığını kapatmak için uzun süren tartışmalardan sonra hazırlanmış olan Kalifiye İş Gücü Göçmen Yasa tasarısı, Federal Mecliste kabul edildi. Kabul edilen tasarıya göre Meslek diplomasi olan, herhangi bir iş sözleşmesi olmadan da iş aramak için belirli bir süreliğine Almanya'ya gelebilecek. Almanya'da iş aramak için 6 ay kalabilecek.

İşgücü açığının giderilmesinde önceliğin Alman ve AB vatandaşlarına verilmesi koşulu bu yasa tasarısı ile ortadan kaldırıldı.

Ancak bu sürede, iş aramak için üçüncü dünya ülkelerinden gelen göçmenlere AB vatandaşlarına verilen sosyal yardım verilmeyecek. Bu nedenle örneğin Türkiye'den Almanya'ya iş aramak amaçlı gelecek nitelikli elemanların iş aradığı sürece geçimini sağlayacağını Almanya'ya gelmeden önce belgelemesi ve mesleği yapabilecek derecede Almanca konuşabildiğini kanıtlaması gerekecek.

IAB Araştırma Enstitüsü yapmış olduğu bir araştırmaya göre Almanya'daki kalifiye iş gücü açığı 1,24 milyon gibi rekor sayıya ulaşmış durumda.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber