OGM çalışanları, unvan değişikliği sınavı istiyor

Orman Genel Müdürlüğü çalışanları, Bakan Bekir Pakdemirli'nin çalışanlar için Unvan Değişikliği Sınavı düzenlemesiyle, diplomasına sahip oldukları mühendislik kadrolarında çalışmayı talep ediyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Aralık 2018 14:06, Son Güncelleme : 20 Aralık 2018 21:28
OGM çalışanları, unvan değişikliği sınavı istiyor

Hemen hemen her ay bir kamu kurumu Liyakat ilkesini benimseyerek Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavı düzenleyip çalışanlarının moral ve motivasyonunun artmasına büyük katkı sağlamaktadır.

Orman Genel Müdürlüğü ise geniş kapsamlı bir Unvan değişikliği sınavını en son 2013 yılında ilan etmiş aradan 5 yıl gibi uzun bir süre geçmesine rağmen henüz bu sınavlar ile ilgili ilan yayınlamamıştır.

Orman Genel Müdürlüğü teşkilat şemasında belirttiği gibi 1425 tane Orman İşletme Şefliğinden yaklaşık 450 tanesinde Orman İşletme Şefi açığı bulunmaktadır. Gelişen teknoloji ve arazi çalışmalarından dolayı ağır iş yüküne sahip olan Orman İşletme Şefleri kendi şefliğinin yanında boş olan bu şeflikleri de vekaleten yürütmek zorunda kalmaktadır.

Genel Müdürlük bünyesinde çalışan tekniker, memur, teknisyen, sayman ve orman muhafaza memuru kadrosunda çalışan ama diploması Orman Mühendisi ve diğer mühendisliklerden oluşan sayıları 200 den fazla olan çalışanlar Unvan Değişikliği sınavı açılması konusunda Bakan Bekir PAKDEMİRLİ'den ve Orman Genel Müdürü Bekir KARACABEY'den sevindirici haberler beklemektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber