MEB'den aralık ayı öğrenci nakil işlemleri açıklaması

Aralık ayında yapılacak olan nakillerin 31 Aralık 2018 Pazartesi günü onay ya da ret işlemlerinin e-Okul sistemi üzerinde yapılacak şekilde gerekli düzenlemenin yapılması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Aralık 2018 00:03, Son Güncelleme : 23 Aralık 2018 22:47
MEB'den aralık ayı öğrenci nakil işlemleri açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlan Yönetmeliğinin "Kontenjan belirleme, başvuru ve değerlendirme" başlıklı 38. maddesinin 4. fıkrası (a) bendinde: "Nakil ve geçiş işlemleri; Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere her ayın ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. ... Onay veya ret işlemi nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden başvuruların bitimini takip eden ilk iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilir." hükmü yer almaktadır.

Bu nedenle, Aralık ayında yapılacak olan nakillerin 31 Aralık 2018 Pazartesi günü onay ya da ret işlemlerinin e-Okul sistemi üzerinde yapılacak şekilde gerekli düzenlemenin yapılması gerekmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber