3600 ek göstergede, sağlık çalışanları kapsam dışı mı olacak?

3600 ek gösterge düzenlemesinde Sağlık Bakanlığının olmayacağı yönündeki açıklamalar doğru olabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Aralık 2018 12:10, Son Güncelleme : 28 Aralık 2018 12:50
3600 ek göstergede, sağlık çalışanları kapsam dışı mı olacak?

İkinci 100 günlük eylem planı bağlamında, ek gösterge düzenlemesinin sadece öğretmenli kapsayacağı şeklinde bazı iddialar gündeme getirilmektedir.

Yine aynı doğrultuda, CHP'nin verdiği bir kanun teklifine binaen, bu teklifte sağlık personelinin yer almaması gerekçe gösterilerek, sağlık çalışanlarının ek gösterge düzenlemesi kapsamında yer almayacağı belirtilmektedir.

Memurlar.net'te daha öncede yer aldığı üzere, ikinci 100 günlük eylem planında sadece öğretmenler özelinde bir ek gösterge düzenlemesinin yer alması, eylem planının hazırlanmasındaki koordinasyonsuzluktan kaynaklanmaktadır.

CHP'nin sunduğu kanun teklifi ise TBMM'de asıl çoğunluğu Ak Parti ve MHP teşkil ettiği için bir anlam taşımamaktadır. Zira kanun tekliflerinin hem Meclis komisyonundan hem de Genel Kuruldan onay alabilmesi için, TBMM'de çoğunluğu oluşturan Ak Parti veya MHP'li vekillerin oyuna ihtiyaç bulunmaktadır.

Ek gösterge düzenlemesi, bütçeye getireceği yükten dolayı şuan ağırdan alınmaktadır.

Ancak böyle bir düzenlemenin TBMM'ye gelmesi halinde, Cumhurbaşkanının daha önce yaptığı açıklamanın kapsamında yer alan tüm meslek gruplarının yer alacağını düşünüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber