2007 KPSS'ye Girecek Tüm Adaylara Başarılar Dileriz

Müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcısı olmak isteyen adayların gireceği KPSS-A ile öğretmen olmak isteyenlerin gireceği KPSS-Öğretmenlik sınavları, bu yıl 30 Haziran ve 1 Temmuz 2007 tarihlerinde yapılacaktır. Yapılacak bu sınavlara 400 bin yakın adayın katılacağı tahmin edilmektedir. Memurlar.net olarak, uzun süredir hazırlık yapan ve sınava girecek tüm adaylara başarılar diliyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Haziran 2007 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adaylara bir kaç hatırlatmada bulunmak istiyoruz.

1- Bu sınav sonrasında yüze yakın puan açıklanacaktır. Bunlardan KPSS10 öğretmenlik atamalarında, diğerleri ise A grubu atamalarında kullanılacaktır.

2- Hangi puanın hangi kurumun açtığı kadroya denk geldiği bu yılki sınav kılavuzunda yer almamıştır. Ancak geçen yılki kılavuzda bu konuda detaylı açıklama bulunmaktadır. Görmek için tıklayınız.

3- KPSS3 puanı bu sınav sonrasında da oluşacaktır. Ancak bu puan B grubu kadro atamalarında kullanılmayacaktır. Yabancı dil sınavına girilmesi veya pazar günkü oturumlara katılınması KPSS3 puanına etki etmeyecektir. Ancak A grubu kadrolara girecek adaylara her halükarda pazar günkü oturumlara da katılması ve test çözmelerini öneriyoruz. Bu oturumlara katılınmaması halinde A grubu atamalarında kullanılan çoğu puan oluşmayacaktır.

4- 2006 veya 2004 sınavlarına ortaöğretim veya önlisans düzeyinden katılmış olanların bu puanları, 2007 yılı sınavına bir üst öğrenim düzeyinden sınava girilmesinden etkilenmeyecektir. Zira 2007 KPSS B grubu kadrolara yapılacak atamalarda kullanılmamaktadır. Bir başka deyişle, aday 2007'ye sınavıan bir üst öğrenim düzeyinden girmiş olsa dahi 2008 yılının başlarında yapılacak bir yerleştirmeye 2004 veya 2006 puanlarını kullanarak başvuru yapabilecektir.


2007 KPSS'ye Girecek Tüm Adaylara Başarılar Dileriz

Müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcısı olmak isteyen adayların gireceği KPSS-A ile öğretmen olmak isteyenlerin gireceği KPSS-Öğretmenlik sınavları, bu yıl 30 Haziran ve 1 Temmuz 2007 tarihlerinde yapılacaktır. Yapılacak bu sınavlara 400 bin yakın adayın katılacağı tahmin edilmektedir. memurlar.net olarak, uzun süredir hazırlık yapan ve sınava girecek tüm adaylara başarılar diliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber