Öğretmenlerin eş durumundan yer değişikliklerini kolaylaştıran tasarı TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Haber Giriş : 03 Mayıs 2003 23:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlerin eş durumundan yer değişikliklerini kolaylaştıran tasarı TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın atama ve görevde yükselme yönetmeliğinde Bakanlar Kurulu onayının kaldırılmasını öngören yasa tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bundan sonra MEB'de yönetim görevine atanacaklarda nitelik ve diğer şartlar yönetmelikle düzenlenecek.

Yasa, Milli Eğitim Bakanlığı'nda yönetim görevine atanacaklarda nitelik ve diğer şartların Bakanlar Kurulu yerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulacak yönetmelikle düzenlenmesi hükmünü getiriyor. Ayrıca şehit eşi öğretmenler ile zorunlu yer değiştirmeye tabi tutulan kamu personelinin öğretmen eşlerinin yer değiştirmek suretiyle atanmalarında hizmet puanı ve sıra esası kaldırılıyor.

Öğretmenlerin kanuni izin, geçici görev, disiplin cezası veya uzaklaştırma nedenleriyle görevlerinden geçici olarak ayrılmaları durumunda oluşacak ihtiyacın karşılanması ve şehit eşi öğretmenler ile zorunlu yer değiştirmeye tabi kamu personelinin öğretmen eşlerinin atamalarında kullanılmak üzere her ilin öğretmen kadrosu sayısının yüzde 5'ini geçmemek üzere il milli eğitim müdürlüklerine boş öğretmen kadrosu tahsis edilecek.

Kanun Cumhurbaşkanı tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecektir.
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber