İl içi tayinlerde sıra sistemi yeniden getirilmelidir

Daha önceki düzenleme olduğu gibi, il içi yer değiştirmelerde ataması yapılmayan öğretmenlerin sıraya alınması ve sıraların yılda iki kez çalıştırılması için yönetmelikte sıraların yılda iki kez çalıştırılmasına yönelik değişiklik yapılması daha uygun olacaktır

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Ocak 2019 11:05, Son Güncelleme : 13 Ocak 2019 20:22
İl içi tayinlerde sıra sistemi yeniden getirilmelidir

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı'nca yapılan il içi yer değiştirmelerde sıra sistemi uygulanmamakta, yer değiştirmenin yapıldığı dönemde ataması yapılmayanların atama talebi sona ermektedir. Bu kapsamda öğretmenler yıl içerisinde bir defaya mahsus olarak il içerisinde yer değiştirebilmektedir.

Bu durum ise öğretmenleri zaman zaman mağdur etmektedir. Oysa ki, Milli Eğitim Bakanlığı'nca 2015 yılı öncesinde yapılan il içi yer değiştirmelerde ise sıra sistemi uygulanmakta ve sırası gelen öğretmenin ataması yapılmaktaydı.

İl içi yer değiştirmelerde sıraya alma uygulamasına devam edilmesi halinde; norm kadroların il içi ve iller arası yer değişiklikleri, emeklilik, ölüm gibi nedenlerle boşalması durumunda, boşalan normlara atanmak için sırada bekleyen öğretmenlerimiz, sıralar çalıştırıldığında norm açığı bulunan eğitim kurumlarına yer değiştirebilecek ve açık normlar bu şekilde hakkaniyete uygun olarak doldurulacaktır.

Mevcut uygulamada il içi sıraya alma işlemi yapılmadığından yüksek puanı olduğu halde il içerisinde atama istediği okullarda norm kadro açığı olmaması nedeniyle ataması yapılamayanlar, en erken bir yıl sonra tekrardan atama isteğinde bulunabilmektedir.

Ancak, bu bir yıllık süre içerisinde herhangi bir nedenle norm kadro açılması durumunda daha düşük puana sahip öğretmenler çeşitli nedenlerle atama isteyip bu okullara yer değiştirebilmektedir. Hakkaniyet açısından il içi yer değiştirmelerde sıra sisteminin tekrardan getirilmesi ve sıraların il içi atamalara müteakip yılda iki kez tekrardan çalıştırılması gerekmektedir.

Daha önceki düzenleme olduğu gibi, il içi yer değiştirmelerde ataması yapılmayan öğretmenlerin sıraya alınması ve sıraların yılda iki kez çalıştırılması için yönetmelikte sıraların yılda iki kez çalıştırılmasına yönelik değişiklik yapılması gerekmektedir.

İl içi birinci sıra ne zaman çalıştırılmalıdır?

Mayıs ayında yapılan il içi yer değiştirmeler sonrasında il dışı yer değiştirmelerden sonra emeklilik, ölüm gibi nedenlerle boşalan normlara il içi sıra birinci kez çalıştırılmalıdır. Akabinde özür grubu yer değiştirmeler yapılmalıdır.

İl içi ikinci sıra ne zaman çalıştırılmalıdır?

Ekim ayı sonunda belirlenen norm kadrolar sonrasında da norm kadro fazlası öğretmenlerin atanması öncesinde yeni belirlenen boş normlara il içi sıra birinci kez çalıştırılmalıdır. Akabinde norm kadro fazlası öğretmenlerin sonrasında da özür durumu yer değiştirmeler yapılmadır.

MEB, özür durumunda sıraya alma sistemine geçmelidir

Öğretmenlerin il içi özür durumu sorunu çözümlenmelidir

MEB, yer değiştirmelerde neden tüm kontenjanları açmamaktadır?

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber